Horizon fitness – szobakerékpár – felhasználóI kényelem

Ebben a cikkünben néhány érdekes információval és programmal szeretnénk Önöket megismertetni, melyekről korábbi cikkjeinkben nem esett szó. Valójában a korábbi cikkjeink is beleillenek a Felhasználói kényelem cikkbe, hiszen mindez együtt képezi az igazi kényelmet!

Horizon Fitness – Szobakerékpár – Felhasználói kényelem

Cikk tartalma:

  • Általánosság szobakerékpárokról – mire figyeljünk vásárláskor
  • Az ergométer

Általánosság szobakerékpárokról – mire figyeljünk vásárláskor:
Szobakerékpárokból többfélét is megkülönböztethetünk. Léteznek az egyszerű mágnesfékes szobakerékpárok, léteznek fél Ergométeres, ergométeres, Mágnesfékes háttámlás és háttámlás (fél) ergométeres szobakerékpárok. A döntés mindig a saját kezünkben van, hogy milyet is szeretnénk otthonra, érdemes mindig jól körülnézni.

Pár mondatban megpróbáljuk megkönnyíteni választásukat / döntésüket.

A Mágnesfékes és ergométeres rendszerről az alábbi linken olvashat többet:

Mágnesfék – ergométer

Szobakerékpár választásnál az elsődleges mindig az egészségi állapotunk legyen! Figyeljünk oda, hogy milyen szobakerékpárt választunk mert „nagyon” nem mindegy. Ha például túlsúllyal, vagy csípő, derék, gerinc problémával küzködünk, akkor nem ajánljuk a „sima” ülő szobakerékpárokat, ilyenkor válasszunk háttámlás szobakerékpárt, ami tehermentesíti a derekat, csípőt és gerincet! Ezek sajnos kicsit drágábbak mint a „sima” szobakerékpárok, de egészségünk ennyit megér, ha már nem rontjuk tovább a problémánkat, már akkor tettünk egy lépést egészségünk megörzése felé. Amennyiben ilyen problémánk nincsen, nyugodtan válasszunk bármely modell közül. Érdemesebb az ergométeres szobakerékpárok között keresgélni, mert egy mágnesfékes szobakerékpár 1-2 hónapos edzés után olyan szinten unalmassá válhat, hogy egyszerűen megunjuk az edzést és feladjuk a küzdelmet. Egy ergométeres szobakerékpár, folyamatosan tud ujdonságot, kihívást nyújtani. Változatos programok, esetenként nagyobb lendítőkerék, frissíthető szoftverek, interaktív edzésmódszerek, grafikonok, esetenkénti számítógépre való adatátvitel, kényelmesebb és szélesebb állíthatóság… és még sorolhatnánk. Ez a rengeteg funkció a későbbiekben meghálálja magát. Mindenképpen úgy válasszunk „edzőtársat” hogy hosszú távon gondolkodjunk!

Nagyon fontos továbbá, hogy kellő magasságú legyen az ülés, ezt úgy nézheti meg, hogy ráül és a megfelelő magasságban a lába (combcsont és sípcsont) derékszöget zár be. Amennyiben ezt a magasságot nem tudja a szobakerékpár, úgy ne vegyük meg! Erre mindenképpen figyeljünk, mert ha ez kissebb vagy nagyobb szöget zár be, komoly porckopásunk lehet és abból kimászni elég nehéz és fájdalmas! Próbáljunk meg minél inkább a minőség felé „húzni” mint az ár felé, ha esetleg nincs rá elég keret akkor inkább gyüjtsünk hozzá, Ne dőljünk be mindenféle kecsegtető ajánlatnak! Egy minőségi termék hosszútávon kifizetödőbb mint egy olcsó (amit folyamatosan szervizbe kell hordani, még ha garanciális is, akkor is áll a szobakerékpár és nem tölti be funkcióját! Mi pedig azért vásároltunk szobakerékpárt, hogy használjuk és ne felejtsük el az a garancia előbb utóbb lejár!!)

Összegezve mire is figyeljünk szobakerékpár vásárlásnál:
ülő vagy háttámlás szobakerékpár passzol e egészségi állapotunkhoz
ergométeres vagy mágnesfékes szobakerékpár
Lendkerék nagysága
Megfelelő méretű legyen a szobakerékpár
Állítási lehetőségek
Computer tudása
Szobakerékpárjainkat ezen a linken is megtalálhatják:

Szobakerékpárok – Szobakerékpárok

Horizon Fitness Ergometer – szobakerékpár

Az ergométer:
Az Ergométeres szobakerékpárok választása egy nagyon jó döntés az ügyfelek részéről. Az ergométeres szobakerékpárok megkönnyítik az ügyfeleknek az edzést. Programjaikkal és egyéb motivációs segédeszközökkel felhasználó baráttá varázsolják szobakerékpárunkat, így biztosan nem unjuk meg az edzést 1-2 hónap alatt. Mindig érdemesebb az ergométeres gépeket választani, hiszen egy „sima” mágnesfékes szobakerékpár tényleg csak arra jó, hogy az ember tekerjen vele… és lesz ami lesz. Egy ergométeres szobakerékpár önmagában motiválja a tulajdonosát az edzésekre, a folyamatos kihívások lehetővé teszik az élvezetes és változatos edzéseket.

Horizon Fitness Fitviewer program:
Egyes modelleknél lehetőség van egy interaktív edzésformára, mely segítségével még az eddigieknél is változatosabbá tehetjük edzéseinket. Név szerint a Horizon Fitness Pago 3 és Pago 4 szobakerékpár tudja ezt a funkciót és pár ellipszisjáró (Horizon Fitness Andes 4 és Andes 509 ellipszisjáró).Horizon Fitness Fitviewer program

Ezt a szoftvert úgy képzeljük el, hogy összekötjük szobakerékpárunkat vagy ellipszisjárónkat a számítógéppel (laptop vagy asztali) esetleg tévénkel, monitorunkal és azon (mintha egy filmet néznénk) láthatjuk edzésünket. Egy figura utcai kerékpárral teker a gyönnyörű valós tájakon és ahogy a táj természeti adottsága változik, úgy szabályozza szobakerékpárunk vagy ellipszisjárónk a nehézségi szintet vagy dőlésszöget. Kellemes körülmények között akár otthonába tudja varázsolni pl a Dolomitokat, Toscanát… és még rengeteg tájat. Ezek a szoftverek külön vásárolhatóak meg szobakerékpárunkhoz vagy ellipszisjárónkhoz. Fitnesz gépünk csak kompatibilis vele és nem tartalmazza ezt a szoftvert. Nem kell megijedni ez a szoftver nem kerül horibilis összegekbe!

A programhoz szükséges minimum gépigény:

Minimum 500 MHz processzor, DVD lejátszó, átlagos videokártya, TV kimenet, vagy digitális kimenet (ha tv-n szeretnénk nézni), minimum 128 Mb RAM, COM port, USB adapter.

További információkat a gyártó oldalán találhatnak: www.teleanimation.de.

Esetlegesen további kérdéseik lennének a fent leírtakkal kapcsolatban, bátran lépjenek kapcsolatba ügyfélszolgálatunkal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük