Mire érdemes figyelni szobakerékpár vásárlásnál?

Milyen szempontokat, fontos paramétereket kell figyelembe venni, ha szobakerékpárt vásárolunk?
A mai világban már rengeteg márka és gyártó termékei közül tudunk választani, számos szaküzlet, webáruház és hipermarket választéka áll előttünk. Hogyan tudjuk mégis kiválasztani a nekünk legmegfelelőbbet? Mire kell nagyon odafigyelnünk, mit nem szabad figyelmen kívül hagyni a vásárláskor?

Szobakerékpár, szobabicikli… stb. számtalan néven ismerhetjük e sportszereket, fitnesz gépeket, de valójában mindegyik ugyanazt a mozgásformát adja át részünkre! Korunk talán legismertebb és legközkedveltebb cardio gépe. Nagyon hasznos kardió gépek, melyek segítik számunkra a fittségünk megőrzését vagy elérését, a zsírégetést, állóképességünk javítását, hasznos és pozitív lehet szív és érrendszerünkre, segítheti a vércukor optimalizálását és még számos pozitív hatást írhatunk e géptípus neve mellé!

Persze mindezek eléréséhez szükséges, hogy jól válasszunk! Ezért szeretnénk néhány információval segítségükre lenni, hogy mik is lehetnek fontosak egy szobabicikli kiválasztásánál, illetve mi melyik bicikliket és márkákat ajánljuk!

Első és talán legfontosabb, hogy a legmagasabb felhasználó magasságához megfelelő méretű gépet vásároljunk! Alacsonyabb felhasználók használhatnak nagyobb gépeket, de fordítva ez már nem érvényes, mert nem lesz egészséges a mozgás és csak ártunk a használatával!

Második fontos információ a gépek lendkerék adatai! Itt sok gyártó esetében irreleváns adatokat szoktak megadni, illetve sokszor lendítő tömeget adnak meg, melyek nem egyeznek meg a lendkerék súlyával! A mai technológiánál egyes fékrendszerek már annyira komolyak, hogy egy 6-8-10kg-os lendkereket is olyan fékező erővel látnak el, hogy használatuk bárki számára megfelelő lehet! Erre jó példa lehet a világhírű Horizon Fitness Paros szobakerékpár is! – Kis lendkerék, modern technológia, komoly felhasználási szint!
Tehát itt ne hagyjuk magunkat és ne dőljünk be egyes forgalmazók által közölt információknak!

A többi „töltelék információ” fékrendszer (ergométer, indukciós, mágnesfékes…), konzol tudása…stb. már nem annyira fontos, mint az előző három. Természetesen fontos lehet, ha valaki speciális edzésmódot kíván végezni! Ez esetben több dologra is oda kell és lehet figyelni, itt azonban szeretünk már mi személyre szabott ajánlatokat adni, így javasoljuk, hogy keressen fel bennünket és segítünk a megfelelő gépek kiválasztásában!

Nagyon fontos még, hogy legyen a márkának saját hazai szerviz ellátottsága, szervize!!!

Cégünk az alábbi márkákat ajánlja, melyek már bizonyítottak és komoly tapasztalatokkal bírunk ezen márkák terén:

Horizon Fitness
Vision Fitness
Christopeit Sport
Adidas
Reebok Fitness
Impulse Fitness
Matrix Fitness

Amennyiben nem biztosak a választásukban, úgy keressenek fel bennünket bátran és kérjék ki szakvéleményünket, tanácsainkat!

Reméljük sikerült némi segítséget nyújtanunk a megfelelő választáshoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük