Futópad kalibráció

Futópad kalibráció – Egyes esetekben szinte minden futópadot újra kell kalibrálni, van amelyik el állítódik és van amelyiket csak érdemes időnként újra kalibrálni, hogy pontos adatokat kapjunk folyamatosan a használat során. Ez a karbantartás azért is fontos, mert ha pl: megnyúlik a futószalag, akkor „hosszabb utat tesz” tesz meg a szőnyeg, így nem ad pontos adatokat, a távolság, a kalória, és a sebesség mérése sem lesz pontos…

Futópad kalibráció
Ahogy azt fentebb is említettük, általában szükséges a futópadokat kalibrálni. Az egész folyamat kb 5-6 percet vesz igénybe, szóval tényleg érdemes megcsinálni. Egyes modelleknél egyszerre tudjuk kalibrálhatjuk a dőlésszöget és a sebességet is, de vannak modellek amelyik csak az egyiket engedi elvégezni. Minden futópad más és más, ezért nem tudjuk mindegyik modellnél megmutatni, de ha kérdésük van, keressék bizalommal ügyfélszolgálatunkat és segítenek megoldani a problémát! Sajnos egyes gyártók nem adják ki ezeket az infókat a padjaikhoz, hogy súlyos ezrekért később majd őket hívják szervizelni, de egy kis utánajárással ezt mind, megspórólhatjuk.

Futópad kalibrálásának menete:
Első lépésként kapcsoljuk be a futópadot és helyezzük fel a biztonsági mágnest
Majd nyomjuk meg a „Dőlésszög +” és a „Sebesség -” gombokat egyszerre
tartsuk lenyomva kb 3-5 mp-ig
A kijelzőn megjelenik az EN90 felirat
A „Sebesség +” gombbal léptessünk kettőt, amíg az nem jelenik meg, hogy EN92, majd nyomjuk meg az Enter vagy más modelleknél a Start gombot (Kettler futópadnál a „CALI” feliratig kell léptetni, majd Start gombot nyomni)
Nyomjuk meg a start gombot és elindul a kalibráció
Haggyjuk még a kalibráció végig megy (kb 5 perc) a végén megjelenik a p1 felirat (automatikusan kilép a menüből)
Sikeresen kalibráltuk a futópadunkat – Gratulálunk! – Amennyiben nem sikerült, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat!

Figyelem!

Ezen kalibráció a Horizon Fitness, Vision Fitness, Treo Fitness, LiveStrong, Tempo, Kettler, Bremshey futópadoknál biztosan működik! A többi modellnél egyenlőre nincs konkrét információnk! Egyes modelleknél még a fenti márkákon belül is lehet eltérés!

 

Reméljük cikkünk hasznos volt az Ön számára!

Amennyiben további segítségre van szüksége, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat, vagy látogasson el gyártói, esetleg szervizes honlapjainkra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük