Futószalag beállítása, helyreállítása

Futószalag beállítása, helyreállítása – Bizonyára Ön is találkozott már olyan a problémával, hogy „elcsúszott” a futószalag az egyik irányba. Ilyenkor jön a kérdés, hogy hogyan állítsuk vissza szakszerűen? Ezt könnyedén lehet orvosolni, ebben fogunk segíteni Önnek egy videóval és szöveges magyarázattal. Alapvető karbantartási feladatok közé tartozik, így bárki, bármikor könnyedén elvégezheti.

Futószalag beállítása, helyreállítása
A futógépünk szalagja, állandóan mozgásban van, így könnyedén elmozdul a helyéről. Ennek több oka lehet pl: helytelenül futunk rajt, túl sok kenőanyag található rajt, kitágult a szalag… A szalagot könnyedén a helyére tudjuk állítani. Az alábbi videóban láthatják ennek menetét, hogyan is kell beállítani, majd alább részletesen leírjuk azt. Az alapvető karbantartási feladatokhoz, általában szükségünk van a gyárilag kapott „T” alakú imbusz csavarhúzóra.

Futószalag beállítása:
Amennyiben futópadunk futószalagja az egyik oldalra el van csúszva, tegyük az alábbiakat hogy visszaállítsuk azt:

A padhoz kapott „T” alakú kék nyelű imbuszkulccsal a pad hátsó görgőjénél található csavart kell állítanunk, (ezzel feszíthetjük, lazíthatjuk, vagy éppen állíthatjuk a szalagot) mégpedig az óramutató járásával ellentétes irányba. Apró kis mozdulatokkal tekerjük a csavart, (mint a videóban), ha kell többször kis mozdulatokkal (negyed max fél fordulatokkal) állítsuk. Amennyiben kilazítottuk a csavart a szalag egy kis idő múlva elkezd a jobb oldalra „átkúszni”.
Elképzelhető, hogy túl lazítottuk és a szalag átcsúszott teljesen a jobb oldalra ekkor ugyanzt kell tennünk mint a bal oldal esetében. Az óramutató járásával ellentétes irányba csavarjuk el a csavart és várjunk amíg középre jön a szalag. Ezekkel a finom mozdulatokkal próbáljuk a szalagot a helyére állítani.

Másik módszerrel is beállíthatjuk a szalagot…

Miközben meglazítottuk a csavart és a szalag elindult a másik irányba akkor ha középre ért a szalag ráhúzunk a csavarra az óramutató járásával megeggyező irányba. Így egyenesbe hozva a tengelyt.

Elképzelhető, hogy a szalagot beállítottuk középre, de annyira meglazítottuk, hogy az futás közben csúszni fog. Ekkor a szalag feszességet kell beállítanunk, melyet a következő cikkünkben mutatunk be.

Reméljük cikkünk hasznos volt az Ön számára!

Amennyiben további segítségre van szüksége, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat, vagy látogasson el gyártói, esetleg szervizes honlapjainkra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük