Hogyan válasszak futópadot, mire figyeljek?

Hogyan válasszak futópadot, milyen szempontokat tartsak szem előtt mi a Vital Force csapattal úgy gondoltuk meg próbálunk segíteni azoknak az embereknek, akik most állnak futópad vásárlás előtt.

Ezért a leggyakoribb kérdésekre ebben a cikkben megpróbálunk válaszolni.

Leggyakrabban feltett kérdések:
Milyen futópadot vásároljak?
Milyen szerepe van a dőlésszög állításnak?
Össze tudom szerelni a futópadot és menyi időt vesz igénybe?
Milyen karbantartási feladatokat kel elvégeznem?
Hogyan kel szilikonozni és milyen időközönként?

Milyen futópadot vásároljak?
Itt azt kel először eldönteni, hogy napi hány órát szeretnénk használni a futópadot az otthoni gépek 1-2 vagy 4 órás használatra vannak tervezve a fitnesztermi vagy ipari futópadokat egész napos használatra tervezték ennek tudatában már az első támpont meg is van.

A következő és ugyan olyan fontos kérdés hány kilós ember vagy emberek fogják használni, mert a futópad teljesítményét ehhez kell meg határozni minden gyártó meg adja a futópad teherbírását, amit célszerű be tartani.

Ehhez a kérdéshez tartozik, hogy milyen márkát válasszak, tényleg nagyon sok márka van, a futópadokból Magyarországon én itt azt javaslom utána kel nézni melyik márka rendelkezik, országos szerviz hátérrel ne okozzon gondot, ha a futógépünk javításra szorul az évek során.

Milyen szerepe van a dőlésszög állításnak?
Ez is egy gyakori kérdés: a dőlésszög állítás egy plusz funkció, amivel élvezetesebb változatosabb edzéseket lehet csinálni és arról nem beszélve a túlsúllyal rendelkezőknek nem ajánlott a futás csak a gyors séta (az ízületeik miatt) itt nagyobb szerepet kap az emelkedő állítás a változatosság miatt és intenzitás miatt is. De sajnos az is hozzá tartozik az igazsághoz, hogy azok a gépek, amibe van dőlésszög állítási lehetőség azok, drágábbak is, ezért ha valaki marad a sima padnál kellő fantáziával elég változatos edzést tud csinálni.

Össze tudom szerelni a futópadot és menyi időt vesz igénybe az összeszerelés?
Az új futópadok esetében a csomagolásba található használati útmutató alapján a lépéseket be tartva, ha valakinek van, egy kis műszaki beállítottsága az össze tudja szerelni, hogy menyi idő az a futópadtól függ menyi darabból áll, ezért itt időt írni nem tudok, mert minden futópadnak és embernek más időre van szüksége ahhoz, hogy a futópadot össze szerelje.

De amennyiben nem szeretne ezzel bajlódni mi állunk ön rendelkezésére.

Milyen karbantartási feladatott kell elvégeznem?
Egy futópadnak az időközi karbantartása, ami mindenki számára elvégezhető a csavarok időközönkénti átnézése, és ha szükséges áthúzása a forgáspontok kenése ez alatt értem a futópad azon részeit, amelyek a fel nyitáskor és lehajtáskor forognak, mozognak, a szalag pozicionálása használat során minden szalagnak van pici nyúlása és ezért kell néha utána állítani, vagy ha oldal irányba elmozdul, akkor kell picit állítani, hogy középen fusson a szalag. Ha esetleg valami hibát hoz a gép vagy nem boldogul a szalag be állításával szintén állunk rendelkezésükre és szívesen segítünk.

Hogyan kel szilikonozni és milyen időközönként?
Ez az a kérdés, ami az egyik legfontosabb mert egy futópad életében a szilikonozás a legmeghatározóbb.

Hogyan és miként: itt szeretném, le szögezni csak az erre kifejlesztet szilikon spray (könnyebb vele báni) vagy tubusos olaj (itt én javaslok be szerezni 10ml fecskendőt {gyógyszertárba lehet venni} a végére egy kis szilikon cső hosszabbításnak) a megfelelő. Nem mindegy, hogy mire fejlesztenek ki egy olajt, mert lehet, nagyobb kárt okoz, mint hasznot természetesen futópadhoz való szilikon olajt nálunk is meg lehet vásárolni.

Szilikon spray

Szilikon olaj

Hogyan kell és hol?
A szalag megemelése után a futólap első felét a középrészen kell szilikonozni. Utána egy pár percet járatni a futópadot 2-3 km/h sebességgel, terhelés nélkül. Erre azért van szükség, mert ilyenkor a szalag szét teríti a futólapon a szilikont. Az olajt mindig a lapra kell juttatni, mert a lapnak kel csúszósnak lennie a súrlódás lecsökkentése miatt, mert nem mindegy milyen könnyen mozgatja a motor a súlyunkat.

Milyen időközönként?
Használattól függően, ha minden napos használatba van, a futópadunk (én 2-3 hetente ajánlom a szilikonozást) ha kevesebbet megy akár 4 hetente is elegendő lehet.

Vigyázat, ha sokáig áll a futópad használat nélkül is ki tud száradni. Ezért hosszabb állás után mindig célszerű a szilikonozást megtenni és így az esetleges problémákat elkerülhetjük.

Használt futópadok esetében
Egy pár gondolat kérdés ebben a témakörben is, mivel gyakran meg keresnek minket, hogy mi van akkor, ha…

Meg torpan a futópad
Nyikorog a futópad
Nem indul el a futópad
Hiba kódot ír a futópad
Megtorpan a futópad?
Ilyenkor általában a szalag lazasága okozza a problémát. Amennyiben ezt a hibajelenséget észleljük elég a szalagon feszíteni, ha ez nem oldja, meg a problémát keresse fel szervizünket és segítünk.

Nyikorog a futópad?
Valószínűleg a csavarokat kel áthúzni és forgáspontokat zsírozni / kenni. Amennyiben nem oldódik meg a probléma, úgy kérjük, keresse szervizünket.

Nem indul el a futópad?
Sajnos ez olyan hiba, amit saját magunk nem tudunk javítani. Ellenőrizze a biztonsági mágnest, a hálózati csatlakozó csatlakozását és a főkapcsolót, hogy rendben vannak e. Amennyiben ezek nem problémásak, vagy nem oldják meg a problémát, úgy kérjük, keresse szervizünket.

Hiba kódot ír a futópad?
Többféle hibakód létezik. Először mindenképpen olvassa el a használati utasításban, hogy mit jelent a kiírt hibakód. Majd beazonosítás után, ha olyan megoldást kapunk az utasításból, amit mi magunk el tudunk végezni, végezzük el. Amennyiben nem oldódik meg a probléma, úgy kérjük, keresse szervizünket.

 

Bízunk benne, hogy cikkünk hasznos volt az Ön számára! Amennyiben nem sikerült megválaszolnunk az Ön kérdését, úgy keresse bizalommal szervizes csapatunkat, akik készséggel állnak a rendelkezésére!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük