Horizon fitness ellipszis tréner – vezérlés

Ebben a cikkünkben szeretnénk kicsit bemutatni az ellipszisjárók működését és vezérlését. Betekintést nyerhetnek egy ellipszisjáró belsejébe, hogy miként is müködik és mit is fognak esetlegesen vásárólni, ha ellipszisjárót szeretnének.

Horizon Fitness Ellipszis tréner – Vezérlés

Cikk Tartalma:

  • Horizon Fitness – Ellipszis tréner – Vezérlés
  • Horizon Fitness – Ellipszis tréner – i-Entry
  • Horizon Fitness – Ellipszis tréner – Quick Control

A crosstrainerek kiválóan alkalmasak a hosszútávú, kitartó edzésekhez. Népszerűségét az alsó- és felsőtestedzés egyidejű, hatékony kombinációjának köszönheti. Ez az egész testet érintő edzés a fel és le mozgásaival a kocogás mechanizmusára támaszkodik, de többet nyújt egy egyszerű step edzésnél. A Horizon Fitness Crosstrainer ezt a népszerű edzésformát következetesen ötvözi a dizájnnal és a megbízható minőséggel.

Az elliptikus trénerek világszerte növekvő kategóriája a teljes testet megmozgató edzésnek és az edzőtermek leginkább használt készülékei.
A Horizon Fitness elliptikus trénerei a különlegesen izületkímélő és hatékony edzés érdekében felveszik a test folyamatos és természetes mozgását. A gép elősegíti kitartását, miközben a lebegés érzését biztosítja. Elülső meghajtásával elliptikus trénerünk kifejezett ellipszist ír le.
A sarok megemelésével a hatékonyság meghaladja a step-edzését és a hátulsó meghajtású cross-tréner fel-le mozgásának hatékonyságát. Csakúgy mint a gyaloglásnál és a sífutásnál, a teljes lábizomzat igénybevételére sor kerül.

Ellipszis tréner vezérlés

Horizon Fitness – Ellipszis tréner – Vezérlés:

A felhasználók saját maguk szabályozhatják az ellipszisjárók ellenállását. Minden Horizon Fitness ellipszisjáró a mágnesfékre alapul. Különböző mágnesfékek léteznek, melyeket a Horizon Fitness gépekben is megtalálhatunk. Létezik „sima” mágnesfék – melynek erősségállítása manuálisan történik, létezik „fél” ergométeres fékrendszer – melynek erőőségállítása ugyanaz mint a „sima” mágnesféké csak motor végzi az állítást és létezik ergométeres fékrendszer – mely elektromágnesre alapul – létrehoz egy mágneses teret és ez által szabályozza az ellenállást. Természetesen technikai különbségek még itt is vannak a márkák között. Van aki „erre” esküszik és van aki „arra” esküszik, van aki „így” van aki „úgy”…. sorolhatnánk még a különbségeket, de nem sok értelme lenne. Ezért inkább belemerülünk a Horizon Fitness ellipszisjárók rendszerébe.

Mágnesfék működése:

A mágnesfékek nagyon egyszerűen működnek, lehetnek külső fékező rendszeresek és belső fékező rendszeresek. (képünkön egy belső fékezőrendszerest láthatnak). Igazából a lényege ugyanaz mindkettőnek és úgyanúgy is működik. A képen láthatunk egy szíjtárcsát (fekete), egy lendkereket (ezüst) és egy mágnesféket (kék). A szíjtárcsát hajtjuk a pedállal, mely összeköttetésben van egy hosszanti bordás szíjjal a lendkerékkel. A lendkerék belsejében (vagy kívűl) található egy félkör íves „ágy” melyre kis mágnescsíkok vannak elhelyezve, ezt az „ágyat” állítjuk a különböző mágnesfékvezérlőkkel (fentebb sima – bowdenes, fél ergométeres, ergométeres). Állításunk hatására az „ágy” közelebb vagy távolabb kerül a lendkeréktől és ez fékezi, vagy éppen könnyiti meg a tekerésünket. Fontos megemlíteni, hogy a lendkerék acélból van és ezért van hatással rá a mágnes. Léteznek öntöttvas lendkerekek is, ezekre általában a külsejére egy rézcsíkot vagy jól mágnesezhető fémcsíkot illesztenek.

Horizon Fitness – külső mágnesfék
Horizon Fitness – Belső zárt mágnesfék
Horizon Fitness – Ellipszisjáró – i-Entry:

A Horizon Fitness i-ENTRY egy inteligens rendszer mely csak a Horizon Fitness gépekben található meg. Névre szóló személyes adatok bevitelére és tárolására szolgál, melyeket a későbbiekben is előhívhatunk a computerből. Megadhatjuk nevünket, nemünket, életkorunkat és súlyunkat. Az i-ENTRY rendszer ezek az adatok alapján kínál Önnek fitness programokat.

Megjegyzés:

Sok embernek fontos, a kalóriabevitel és a kalóriaégetés is. A rendszernek pontosan kell bevinni a testsúlyt és a nemet, különben csak becsült értéket fog mutatni, így nem lesz pontos a kalóriaégetés.

Horizon Fitness – Ellipszisjáró – Quick Control:
Horizon Fitness Quick Control vezérlő

A Horizon Fitness Quick Control egy úgynevezett gyorsállítási rendszer mely segítségével azonnal könnyedén szabályozhatjuk edzésünket. Ellipszisjárók esetében a markolatra szerelt vezérlő egységgel szabályozhatjuk az aktuális sebességet, esetleg a dőlésszöget, programokat léptethetünk és minden egyebet melyet a computerünkön a + / – gombbal vezérelhetünk. Ezeket a lépéseket edzés közben is megtehetjük, így le sem kell venni a kezünket a markolatról és edzésünket megszakítás nélkül végezhetjük.

(a képen egy futópadon lévő Quick control vezérlőü látható, de ugyanez szerepel az ellipszisjárókon is)

Esetlegesen további kérdéseik lennének a fent leírtakkal kapcsolatban, bátran lépjenek kapcsolatba ügyfélszolgálatunkal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük