Horizon fitness futópad – vezérlés

Kedves Vendégeink!

Ebben a menüpontban olyan hasznos információkat szolgáltatunk Önöknek, melyek alapján könnyedén eldönthetik melyik és milyen futópadra van szükségük. Olyan technikai információkat közlünk amiket eddig még senki nem tett meg, viszont elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy kellőképpen tájékozódjanak a futópadokról. Jelen cikkünkben a kiváló minőségű Horizon Fitness futópadok technikai tulajdonságait találhatják meg!

Horizon Fitness futópad – vezérlők és vezérlés rendszerek

Ez a cikk a HORIZON FITNESS FUTÓPAD – IZÜLETKÍMÉLŐ RENDSZEREK ÉS FUTÓSZALAGOK folytatása!

Amennyiben számít cégünk véleménye, mi elsősorban ezt a márkát ajánljuk otthoni vásárlásra! Na nem azért mert a Horizon Fitness márka Magyarországi képviselete vagyunk, hanem azért mert ilyen technikai tulajdonságokkal, praktikákkal nem találkoztunk még az évek folyamán egyetle egy márkánál sem! Ezt az alábbiakban Önök is észrevehetik!

Tartalom:

Miért válasszon futópadot?
Milyen szempontok szerint válasszunk futópadot?
Horizon Fitness RAPIDresponse hajtómotor
Horizon Fitness HRC vezérlés
Horizon Fitness eTRAK rendszer
Horizon Fitness WEIGHTmanagement
Horizon Fitness ERGOwheel
Horizon Fitness QUICKcontrol
Horizon Fitness STEP-PROGRAMME

Miért válasszon Futópadot?

Jól ismert, könnyen használható ajánlott mozgás érdekében

Általában az edzés intenzitása, dőlészög és a sebesség is változtatható amit a szabadban nem tudunk kivitelezni és nem mindig adott olyan tájegység ami erre alkalmas lehetne.
Támogatja a lábizmok és a csontok megerősítését
A szabadban való futáskor keletkezett izületi problémák és fájdalmak kiküszöbölése végett, hiszen a futópadokban komoly izületkímélő rendszerek találhatóak, melyeket még egy igen profi sportcipő sem tud helyettesíteni!
Otthonában kényelmesen esőben, hóban, fagyban, sárban… bármikor kényelmesen edzhet
Mert az egyik legjobb kardió mozgásforma
Kiválóan alkalmas zsírégetésre, szálkásításra és erősítésre is!
… sorolhatnánk még rengeteg pozitív dolgot is, de ez a cikk most nem erről fog szólni Embarassed

Milyen szempontok szerint válasszunk futópadot?
Az egyik legfontosabb tényező a MOTOR – egy futópadban rengeteg féle – fajta motor található. Vannak egyenáramú és váltóáramú motorok (AC/DC motor), az egyik erősebb a másik kevesebbet fogyaszt, találhatóak 1,5 Le -től akár 7 Le-ig motorok, de nem mindig a nagyobb a jobb! erre alább kitérünk bővebben!
Nagyon fontos a futószallag mérete – egy rövid szűk futószallagon nem lehet kényelmesen futni , sétálni. Az adott magassághoz a megfelelő méretű szallag szélességet és hosszt kell kiválasztani!
Elengedhetetlen az izületkímélő rendszer – de vajon melyiket válasszuk?!
Garancia és szervizháttér – egy jó márkánál alapban komolyabb garanciákat adnak mint az átlag garanciális idő
Computer tulajdonságai – Ez igazából már kényelmi funkció, itt mindenkinek magának kell eldőntenie, hogy mit is fog használni és mire is van szüksége, nem mindenkinek van szüksége 50-100 programra, van aki az életben egy programot sem fog használni és lehet többet fizet a vásárlásnál mert az eladó rábeszélte egy ilyen futópadra, nem mindenkinek van szüksége LCD tévére, ami fontos, hogy jól látható kijelző legyen – sok kellemtlenségtől óvhatja meg magát

Horizon Fitness futópad – vezérlők és vezérlés rendszerek
Cikkünk ezen részében olvashat a vezérlésekről, motorokról és egyéb fontos tulajdonságokról.

Horizon Fitness RAPIDresponse hajtómotor

A Horizon Fitness RAPIDresponse hajtómotorok egyedülállóak a Horizon Fitness futópadoknál. Egy olyan motorról és vezérlésről beszélünk, ami folyamatos kapcsolatban van a motorvezérlő egységgel. A hajtómotor és a kezelőpanel lehetővé teszi a felhasználó számára a folyamatos ellenőrzést. A hajtóelemek javítják a pontosságot és megbízhatóbbá teszik az egész rendszert. A hajtóelemek folyamatosan „kommunikálnak” a digitális vezérléssel, ami azonnali eredményt produkál, így a vezérlés folyamatosan látja, hogy a motorral minden rendben van e. Ez rendkívül fontos, hiszen ha bármi rendellenességet tapasztal, a vezérlés egy biztonsági rendszer azonnal lekapcsol és megvédi a futópad „szívét” a motort. A vezérlőpult a hibákat minimalizálja, és nagymértékben megkönnyíti azok kiiktatását. Ha a fordulatszám terhelés hibás adatokat mutatna, akkor a rendszer azonnal korrigálja így a felhasználó zavartalanul edzhet tovább. A Horizon Fitness a fordulatszám növelése (UPM) helyett nagyobb mágneseket használunk és ezáltal alacsony fordulatszám mellett magas teljesítményt érünk el, ezáltal elkerülhető a nagyobb zaj és kopás.

Horizon Fitness HRC vezérlés

A HRC rövidítés a HEART RATE CONTROL angol szó rövidítése, mely annyit jelent, hogy „szívritmus szabályozás”. Ez a rendszer lehetővé teszi a futópadokon és minden olyan Fitnesz eszközön mely tartalmazza a HRC programokat a pulzus szabályzott irányítást. A HRC program nagyon egyszerűen müködik és rendkivűl hasznos program. A felhasználó megadhatja a pulzus határértékeit (akár felső, akár alsó) és a rendszer automatikusan szabályozza a sebességet és a dőlésszöget a szerint, hogy a pulzusa mennyi. Így nem tudja átlépni a pulzus határértékeket. Ez a funkció nagyon sokat segít mindazoknak akik szívproblémákkal vagy egyéb hasonló problémákkal küzködnek és folyamatosan figyelni kell a pulzusukat!

Megjegyzés:

Általánosságban az összes fitnessgépen (bármilyen márka vagy típus) a markolatérzékelős és fülcsipeszes pulzusmérők nem pontosak!!! Pontos pulzusmérést csak a mellkasra helyezhető kardió övek tudnak mérni!

A „célfrekvencia” a maximális pulzus százalékos aránya. A cél pulzus egyénileg változó, melyet nagyon sok tényező határoz meg, legfőképp: Kor, Fittségi állapot,

A normál edzési pulzus tartomány az 55%-60% -os tartományban van. A zsírégetéshez szükséges pulzus tartomány 65%-70% -ban van. Ezeket a tartományokat a következő képlet segítségével számolhatjuk ki: 220 – életkor ÷ 55% illetve 60%-al és az így kapott két eredmény a pulzus tartományunk. Idősebbeknek és szívbetegekne a pulzustartományuk ne essen 50% fölé a maximális pulzus! Kérje ki orvosa tanácsát is

Horizon Fitness eTRAK rendszer
A Horizon Fitness eTRAK rendszer egy stílusosan felépített konzolba építve az edzés-visszajelzés 5-7 kijelzőablakban (modellfüggő) jelenik meg. Az eTrak megengedi, hogy a felhasználó edzési adatait az aktuális edzésre vonatkozóan, az edzésátlagot és az összeredményt megtekintsük. Az Omega 509 futópad modell ezt a funkciót két felhasználónak is tudja nyújtani, ezen felül heti és havi összesítőt, WEIGHT menedzsmentet, amely a testzsírra és a szénhidrát ra alapozva átlagosheti és havi értékeket számol.

Horizon Fitness WEIGHTmanagement

A Horizon Fitness WEIGHTmanagement elősegíti a hatékony zsírégetést az edzésnívó ellenőrzése mellett, az egyéni igényeknek megfelelően. Ez a funkció a kalóriafogyasztást vagy a testsúlycsökkenést mutatja.
A testzsír és a szénhidrát mennyiségének fogyása az edzés során megvalósuló testsúlycsökkenés összértéke. Az eTrak segítségével a súlycsökkenés egy héten vagy hónapon keresztül követhető.

Horizon Fitness ERGOwheel

A Horizon Fitness ERGOwheel különösen kényelmes sebesség és emelkedés beállítást biztosít a Ti52 futópad modell esetében. Futás közben semmilyen billentyűt nem kell megnyomnia. Az ERGOwheel forgó kerekek jól megközelíthetően a konzol alatt helyezkednek el és a futómozgás közben történő rövid érintés elegendő ahhoz, hogy a sebesség és az emelkedés kettő független forgó kerékkel hozzáidomuljon az edzés menetéhez. Finoman adagolandó 0.5 km/h, illetve 0.5 % lépésekben.

Horizon Fitness QUICKcontrol

A Horizon Fitness Quick control egy gyors állítási lehetőséget tesz lehetővé, mind a sebesség és mind a dőlésszög állításában. Az oldalsó kapaszkodókba van beépítve, melyhez futás közben is könnyedén hozzá lehet férni és kényelmesen gyorsan lehet állítani a sebességet vagy dőlésszöget. A felhasználónak nem szükséges megszakítania az edzést azzal, hogy esetlegesen a futópad hátsó részén való futásból előre kell jönnie, mert a quick control-t bárhonnan kényelmesen elérheti és könnyedén szabályozhatja az edzését.

Horizon Fitness STEP-PROGRAM
Tanulmányok kimutatták, hogy ha napi 10.000 lépést megteszünk akkor az javítja az egészségünket és fittebbé teszi a testünket. Különböző STEP programok segítségével 5.000, 8.000 és 10.000 lépést könnyedén megtehet, ezáltal ténylegesen javítva egészségét, közérzetét és fittségét!

Elöző cikkünk a következő linkre kattintva megtekinthető: HORIZON FITNESS FUTÓPAD – IZÜLETKÍMÉLŐ RENDSZEREK ÉS FUTÓSZALAGOK

Cikkünket folytatjuk a Horizon Fitness futópad felhasználói kényelem címmel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük