Horizon fitness – szobakerékpár – vezérlés

Ebben a cikkünkben a szobakerékpárok vezérléséről olvashatnak, szó lesz a WATTScontroll, FUNride rendszerekről. Bízunk benne, hogy cikkünk segítséget nyújt majd a végleges döntésben!

Horizon Fitness – Szobakerékpár – Vezérlés

Cikk tartalma:

  • Általánosság szobakerékpárokról – mire figyeljünk vásárláskor
  • WATTScontrol rendszer
  • FUNride rendszer

Általánosság szobakerékpárokról – mire figyeljünk vásárláskor:

Szobakerékpárokból többfélét is megkülönböztethetünk. Léteznek az egyszerű mágnesfékes szobakerékpárok, léteznek fél Ergométeres, ergométeres, Mágnesfékes háttámlás és háttámlás (fél) ergométeres szobakerékpárok. A döntés mindig a saját kezünkben van, hogy milyet is szeretnénk otthonra, érdemes mindig jól körülnézni.

Pár mondatban megpróbáljuk megkönnyíteni választásukat / döntésüket.

A Mágnesfékes és ergométeres rendszerről az alábbi linken olvashat többet:

Mágnesfék – ergométer

Szobakerékpár választásnál az elsődleges mindig az egészségi állapotunk legyen! Figyeljünk oda, hogy milyen szobakerékpárt választunk mert „nagyon” nem mindegy. Ha például túlsúllyal, vagy csípő, derék, gerinc problémával küzködünk, akkor nem ajánljuk a „sima” ülő szobakerékpárokat, ilyenkor válasszunk háttámlás szobakerékpárt, ami tehermentesíti a derekat, csípőt és gerincet! Ezek sajnos kicsit drágábbak mint a „sima” szobakerékpárok, de egészségünk ennyit megér, ha már nem rontjuk tovább a problémánkat, már akkor tettünk egy lépést egészségünk megörzése felé. Amennyiben ilyen problémánk nincsen, nyugodtan válasszunk bármely modell közül. Érdemesebb az ergométeres szobakerékpárok között keresgélni, mert egy mágnesfékes szobakerékpár 1-2 hónapos edzés után olyan szinten unalmassá válhat, hogy egyszerűen megunjuk az edzést és feladjuk a küzdelmet. Egy ergométeres szobakerékpár, folyamatosan tud ujdonságot, kihívást nyújtani. Változatos programok, esetenként nagyobb lendítőkerék, frissíthető szoftverek, interaktív edzésmódszerek, grafikonok, esetenkénti számítógépre való adatátvitel, kényelmesebb és szélesebb állíthatóság… és még sorolhatnánk. Ez a rengeteg funkció a későbbiekben meghálálja magát. Mindenképpen úgy válasszunk „edzőtársat” hogy hosszú távon gondolkodjunk!

Nagyon fontos továbbá, hogy kellő magasságú legyen az ülés, ezt úgy nézheti meg, hogy ráül és a megfelelő magasságban a lába (combcsont és sípcsont) derékszöget zár be. Amennyiben ezt a magasságot nem tudja a szobakerékpár, úgy ne vegyük meg! Erre mindenképpen figyeljünk, mert ha ez kissebb vagy nagyobb szöget zár be, komoly porckopásunk lehet és abból kimászni elég nehéz és fájdalmas! Próbáljunk meg minél inkább a minőség felé „húzni” mint az ár felé, ha esetleg nincs rá elég keret akkor inkább gyüjtsünk hozzá, Ne dőljünk be mindenféle kecsegtető ajánlatnak! Egy minőségi termék hosszútávon kifizetödőbb mint egy olcsó (amit folyamatosan szervizbe kell hordani, még ha garanciális is, akkor is áll a szobakerékpár és nem tölti be funkcióját! Mi pedig azért vásároltunk szobakerékpárt, hogy használjuk és ne felejtsük el az a garancia előbb utóbb lejár!!)

Összegezve mire is figyeljünk szobakerékpár vásárlásnál:
ülő vagy háttámlás szobakerékpár passzol e egészségi állapotunkhoz
ergométeres vagy mágnesfékes szobakerékpár
Lendkerék nagysága
Megfelelő méretű legyen a szobakerékpár
Állítási lehetőségek
Computer tudása
Horizon Fitness Technikai tulajdonságok
Felhasználói beállítások ergométeres szobakerékpárok esetében.

WATTScontrol rendszer:
Elsősorban azzal kezdenénk ennek a technikai tulajdonságnak a bemutatását, hogy megfelelő Amerikai vagy Európai szabvánnyal kell rendelkeznie minden olyan terméknek ami Watt alapján állítja az erősséget. (DIN EN 957-1/5) Amennyiben ezek az engedélyek megvannak és megfelelőek, ezek a gépek alkalmassak akár Terápiás célokra is! (EN 957 HA) Általában a Horizon Fitness gépek alkalmassak ilyen célokra is és megfelelő tanusítványokkal rendelkeznek. Sajnos mára már a piacon, bagyon sok olyan gép van ami „csak” úgy bekerül az országunkba keletről és semmit sem lehet róla tudni, alkatrész nincs hozzá – viszont olcsók, de ez a minőség vagy az egészségünk rovására megy.

A Watts control egy teljesítmény szabályozó rendszer, egy igazi ergométeres gép már Wattban mutatja az ellenállást és így is tudom szabályozni azt. Ezáltal komolyabb edzésre tehetünk szert és lényegesen jobb az eszközünk is! Próbáljunk meg olyan gépet választani ami ténylegesen watt – ban mutatja a nehézségi szintet.

FUNride rendszer:
A Horizon Fitness FUNride programok egy szorakoztató, mókás, játék jellegű motivációs programokat nyújtanak a felhasználóknak, ezzel segítve, hogy ne unják meg edzéseiket és legyenek kitartóak!

Esetlegesen további kérdéseik lennének a fent leírtakkal kapcsolatban, bátran lépjenek kapcsolatba ügyfélszolgálatunkal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük