Ízületkímélők és teleszkópok karbantartása futópadoknál

Ízületkímélők és teleszkópok karbantartása futópadoknál – Minden futópad igényli az alapvető karbantartást, mely több feladatból áll össze. Az egyik ilyen feladatunk az ízületkímélő rendszerek és az összecsukásra szolgáló teleszkópok szilikonozása, ápolása és tisztítása. Az alábbiakban ezeket a karbantartási feladatok menetét osztjuk meg Önökkel.

Ízületkímélő és teleszkópok karbantartása futópadoknál
Futógépünk megfelelő működése érdekében mindig karban kell tartanunk. Ez több feladatból áll össze, melyből az egyik feladatunk az ízületkímélő rendszerek és teleszkópok karbantartása, szilikonozása. Az alábbiakban bemutatjuk ezek menetét…

Futópad karbantartás menete:
Első körben nézzük meg a teleszkópok karbantartását, melyet a videón is láthattunk.

Állítsuk fel a futópadot.
Fogjunk egy szilikon sprayt és egy ronygot, majd a kihúzott teleszkóp szárát fújjuk be szilikonnal, úgy hogy tegyünk mögé egy ronygot, nehogy a szalagot és egyéb dolgokat is befújjunk.
Miután alaposan befújtuk, mozgassuk le föl a futólapt, hogy a kenőanyag eljusson mindenhova.
Engedjük le a futólapot és használhatjuk a padot.
Ezt évente egyszer legalább végezzük el!

Most nézzük az ízületkímélő rendszerek karbantartását.

Alap esetben nem nagyon igényelnek karbantartást, de nagyon sok olyan futópad van (szinte az összes modell) amelyik rendelkezik gumipogácsával, és ez vagy ez is adja az ízületkímélést. Azt tudjuk, hogy a gumi egy idő után elöregszik, de a megfelelő karbantartással ennek az élettartama is meghosszabítható. Szilikonnal óvatosan fújjuk át a gumipogácsákat, majd hagyjuk rajt, hogy beszívja magába valamelyest a kenőanyagot / ápoló anyagot. Töröljük le és használjuk tovább a padunkat. Egyes esetekben halk nyikorgó hang szokott hallatszódni, ez a futólap és a vázszerkezet közt lévő gumipogácsa adja ki, mely futáskor elmozdul és ezáltal nyikorgó hangot ad. Legjobb ha kivesszük ezeket a pogácsákat és megtísztítjuk az alját és a tetejét, majd szilikonozás után visszatesszük a helyére. Ezzel megszüntethetjük ezt a nyikorgást.

Ezt évente egyszer legalább végezzük el!

Reméljük cikkünk hasznos volt az Ön számára!

Amennyiben további segítségre van szüksége, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat, vagy látogasson el gyártói, esetleg szervizes honlapjainkra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük