Lube belt – hibakód futópadoknál

LUBE BELT – hibakód futópadoknál – Néhány komoly futópadnál, jelen esetben a tesztben szereplő Horizon Adventure futópad is rendelkezik egy biztonsági funkcióval, mely figyelmezteti a futógép tulajdonosát, hogy meg kell szilikonozni a futószalag alját a megfelelő működés érdekében. Az alábbi rövid cikkben ezt mutatjuk be, és írjuk le, hogyan kell csinálni.

LUBE BELT – hibakód futópadoknál
A komolyabb futógépek rendelkeznek ezzel a biztonsági funkcióval, mely roppant hasznos lehet, ha szeretnénk, hogy futópadunk sokáig megfelelően műkődjön. A szilikonozás elmulasztása komoly gondokat okozhat a futógépeknél. Az alábbiakban ennek a „biztonsági feliratnak” az eltávolitását mutatjuk be. Ezt minden esetben csak szilikonozás után tegye meg!!!

Ezek a komoly futópadok már rendelkeznek a fent említett funkcióval, mely roppant hasznos lehet számunkra, hiszen azzal, hogy nem szilikonozzuk a futópadunk alját, rengeteg hibalehetőség előfordulhat, mint pl: leég a motor, tönkre megy a vezérlés, hullámosodik a futószalag, elkopik a teflon réteg a futólapon… ezeket mind meg lehet előzni a futópadunk szilikonozásával.

Általában ha kiírja ezt a „LUBE BELT” felíratot a konzol, akkor egyszerűen csak meg kell szilikonozni a futópadot. A szilikonozás menetét egy másik cikkünkben mutatjuk be. Amennyiben ezzel megvagyunk, úgy a pad továbbra sem fog indulni és ki kell törölnünk ezt a hibakódot a konzolból.

Ezt az alábbiak szerint tehetjük, mint ahogy a videóban is láthattuk:

Nyomjuk meg egyszerre a STOP és SPEED + gombokat és tartsuk lenyomva kb 5 mp-ig. Ezután kapcsoljuk ki és ismét be a futópadot, majd használhatjuk újra.

Figyelem!

Szilikonozás nélkül, ne törölje a feliratot a konzolról, mert az komoly károsodásokhoz vezethet!

 

Reméljük cikkünk hasznos volt az Ön számára!

Amennyiben további segítségre van szüksége, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat, vagy látogasson el gyártói, esetleg szervizes honlapjainkra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük