Elliptikus tréner

Elliptikus tréner vagy ellipszis tréner esetleg ellipszisjáró de még sífutó néven is ismerhetjük ezeket a termékeket. Kínálatunkban nagyon széles palettán mutatjuk be ezeket a kardió edzőgépeket, melyek nagy sikernek örvendenek a felhasználók körében. Különböző típusú első lendkerekes, (fronthajtásos) vagy hátsó lendkerekes, mágnesfékes, esetleg ergométeres elliptikus trénerrel várjuk Önöket. Keressen fel bennünket és segítünk kiválasztani személyre szabottan az Önnek megfelelő ellipszis edzőgépet.

Szűrők mutatása

1–16 termék, összesen 19 db

1–16 termék, összesen 19 db

Ellipszisjárók, ellipszis trénerek, elliptikus tréner… stb. számtalan néven ismerhetjük e sportszereket, fitnesz gépeket, de valójában mindegyik ugyanazt a mozgásformát adja át részünkre! Nagyon hasznos kardió gépek, melyek segítik számunkra a fittségünk megőrzését vagy elérését, a zsírégetést, állóképességünk javítását, hasznos és pozitív lehet szív és érrendszerünkre, segítheti a vércukor optimalizálását és még számos pozitív hatást írhatunk e géptípus neve mellé!

Persze mindezek eléréséhez szükséges, hogy jól válasszunk! Ezért szeretnénk néhány információval segítségükre lenni, hogy mik is lehetnek fontosak egy ellipszis kiválasztásánál, illetve mi melyik ellipsziseket és márkákat ajánljuk!

Első és talán legfontosabb, hogy a legmagasabb felhasználó magasságához megfelelő méretű gépet vásároljunk! Alacsonyabb felhasználók használhatnak nagyobb gépeket, de fordítva ez már nem érvényes, mert nem lesz egészséges a mozgás és csak ártunk a használatával!

Második fontos tényező a gépek úgynevezett Q faktorja, ez az adat egy nagyon fontos információ, melyet szinte csak a Horizon FitnessVision fitness… gyártók közölnek le! Ez az adat a két láb közötti távolság értékét mutatja meg, mely természetesen nem mindegy, hogy milyen messze van egymástól, hiszen nem mindegy, hogy terpeszállásban futunk, vagy természetes módon, mely által nem kopnak feleslegesen a porcaink, ízületeink.

Harmadik fontos információ a gépek lendkerék adatai! Itt sok gyártó esetében irreleváns adatokat szoktak megadni, illetve sokszor lendítő tömeget adnak meg, melyek nem egyeznek meg a lendkerék súlyával! A mai technológiánál egyes fékrendszerek már annyira komolyak, hogy egy 6-8-10kg-os lendkereket is olyan fékező erővel látnak el, hogy használatuk bárki számára megfelelő lehet! Erre jó példa lehet a világhírű Horizon Fitness Andes 3 ellipszis tréner is! – Kis lendkerék, modern technológia, komoly felhasználási szint!
Tehát itt ne hagyjuk magunkat és ne dőljünk be egyes forgalmazók által közölt információknak!

A többi „töltelék információ” fékrendszer (ergométer, indukciós, mágnesfékes…), konzol tudása…stb. már nem annyira fontos, mint az előző három. Természetesen fontos lehet, ha valaki speciális edzésmódot kíván végezni! Ez esetben több dologra is oda kell és lehet figyelni, itt azonban szeretünk már mi személyre szabott ajánlatokat adni, így javasoljuk, hogy keressen fel bennünket és segítünk a megfelelő gépek kiválasztásában!

Ellipszis téner: Az ellipszis trénernek ma sok neve van, ismerhetjük úgy mint: Crosstrainer, ellipszisjáró, elliptikus tréner, sífutó…stb. Ezek az elnevezések mind ugyanazt takarják és ugyanazt a gépet jelentik. Az ellipszis trénereket két csoportba soroljuk, az egyik ilyen csoport a mágnesfékes mechanikus a másik csoport pedig az úgynevezett ergométeres vagy motoros fékrendszerrel rendelkező gépek. A mechanikus elipszisjárók egyszerűbb kivitelű gépek, melyeknek az ellenállását egy manuális 1-8 ig szabályozható „tekerő gomb” segítségével állíthatjuk. Az ergométeres vagy motoros mágnesfékek esetében szinte ugyanaz a mágnesfék van a gépekben, csak ezt egy motor segítségével szabályozhatjuk. Illetve megkülönböztethetjük még az indukciós fékrendszerrel rendelkező gépeket is, melyek egy elektromágnes segítségével működnek. Természetesen, ha bizonytalan a döntésében, kollégáink kézséggel állnak rendelkezésére és segítenek a döntésben és a megfelelő gép kiválasztásában.

Nagyon fontos még, hogy legyen a márkának saját hazai szerviz ellátottsága, szervize!!!

Amennyiben nem biztosak a választásukban, úgy keressenek fel bennünket bátran és kérjék ki szakvéleményünket, tanácsainkat!

Bővebb információt az „infó a gépekről” menüpontunk alatt találhat!

Reméljük sikerült némi segítséget nyújtanunk a megfelelő választáshoz!