Otthoni elliptikus tréner

Az alábbi kategóriában az otthoni elliptikus tréner, vagy ellipszis tréner, esetleg ellipszisjáró (sífutó) választékunkat tekinthetik meg. Ezek a gépek elsősorban otthoni használatra lettek kifejlesztve egy család mindennapos használatához. Kínálatunkban találhatnak mágnesfékes, ergométeres, első lendkerekes (fronthajtásos) vagy hátsó lendkerekes elliptikus trénereket. Mivel az ellipszisek piaca igen széles, ezért leszűkítettük a kínálatunkat azokra a márkákra, modellekre, amikben többnyire nem érheti csalódás a vásárlókat. Ezek az elliptikák széles garanciával, háttértámogatással és szerviz háttérrel rendelkeznek! Modelljeink többsége készletről azonnal szállítható!

Szűrők mutatása

1–16 termék, összesen 43 db

1–16 termék, összesen 43 db

Bevezetőnkben említettük, hogy ebben a menüben bemutatjuk az otthoni elliptikus tréner minden részletét. Összegyűjtöttük Önöknek, azokat a modelleket, amik szerintünk egyrészt jó választás lehet, másrészt megbízható modellek, és valóban van háttértámogatásuk, és szerviz hátterük.

Mit is írhatnánk az otthoni ellipszisekről, talán első körben a nevet kellene tisztázni, hogy mi is ez, hiszen megtalálhatjuk ezeket elliptikus tréner, ellipszis tréner, ellipszisjáró, sífutó és még elliptikus taposó néven is. Ez mind mind valamely kereskedő által kitalált kategória név, de valójában szinte minden esetben ugyanarról beszélünk. Talán a sífutó kivétel lehet, mert régen (talán 2000-es évek környékén) még létezett néhány sífutó modell, aminek a mozgása egyenes volt és nem elliptikus, de ezeket ma már nem gyártják. Tulajdonképpen az első három megnevezés a legelterjettebb és azokal találkozhat a legtöbbet.

Ahogy azt fentebb írtuk, léteznek különböző fékrendszerrel ellátott modellek, és különböző kivitelű modellek is.
A fékrendszer különbsége tulajdonképpen majdnem mindegy, hiszen alapvetően mind mágnesfékes, motoros, vagy indukciós modell, itt inkább a manuális állítás, vagy a kijelzőről való állítás különbözteti meg ezeket. Ami motoros, vagy indukciós, ott programokkal és szélesebb állítási lehetőségekkel is találkozhatunk.

Két fontos dolog lehet még amiről kell beszélni néhány szót:

Az egyik az elterjedt Q faktor, (erről több cikket is talál oldalunkon) Ez tulajdonképpen a két boka közti távolságot jelenti, minél kisebb ez az adat, annál jobb és egészségesebb a használata. Általában az első lendkerekes ellipszisek a jobbak, mert kialakításuknak köszönhetően, kisebb ez az érték, míg ebből adódóan a hátsó lendkerekes ellipszisjárók Q faktor értéke magasabb a kialakításnak köszönhetően.

A másik ilyen a lendkerék nagysága: régen elterjedt volt (talán még ma is) hogy minél nagyobb a lendkerék, annál jobb a gép, ez ma már nem igaz, mert olyan fékrendszerek vannak, amik akár 7kg-os lendkerékkel is úgy befékezhetőek, hogy a felhasználó 5 perc után nem bírja már hajtani a gépet. Illetve nem összekeverendő a lendítő tömeggel, ami egy fals kb hasra ütött szám, amibe minden mozgó alkatrész becsült súlyát beleszámítják és ezzel próbálnak meg eladni gépeket, hogy nagyobbnak tünjőn a lendítő kerék súlya.

Sajnos sokszor találkozunk szervizünkben olyan problémával, hogy 1-2 éves gépek esetében az meghibásodik, majd szeretné az ügyfél javítani, de mivel olyan márkájú termék aminek konkrétan nincs forgalmazója, nincs szervize, de még csak alkatrészt sem lehet hozzá rendelni, egyszerűen nem javítható, és le kell cserélnie tulajdonosának. Ez egy nagyon bosszantó és nagyon kellemetlen szituáció, ezért mi ezeket a márkákat, és modelleket száműztük kínálatunkból. Nálunk csak olyan terméket tudnak vásárolni, aminek biztosan van alkaztrészbázisa és ellátottsága, sőt mivel szerviz is vagyunk, így javítani is tudjuk azt.