Tömegnövelők

A tömegnövelő általában olyan étrend-kiegészítőt jelent, amelynek célja az izomtömeg és a testtömeg növelése, általában az edzésprogramokkal együtt alkalmazva juthatunk el a kívánt eredményig. Ezek a kiegészítők többféle összetevőt tartalmazhatnak, amelyek hozzájárulhatnak a testtömeg növeléséhez, az energiaellátáshoz, valamint a fehérje- és kalória-bevitelhez.
Tömegnövelés során fontos, hogy több kalóriát fogyassz, mint amennyit a szervezeted eléget. Ez szükséges az izomtömeg növekedéséhez és a tömegnöveléshez is. Fontos összhangba hozni az edzéssel, az étkezéssel és a megfelelő táplálék kiegészítővel.

Szűrők mutatása

Mind a(z) 6 találat megjelenítve

 • Scitec Maltodextrin 2000g ízesítetlen

  Rendelésre
  A Scitec Nutrition Maltodextrin 2000g egy ízesítetlen, glükózegységekből álló poliszacharid. Mivel a maltodextrin glükózmolekulákból áll, így a szénhidrát egy gyorsan felszívódó formájáról beszélünk.
  3.990 Ft Előrendelés leadása
 • Biotech Usa Creatine PH-X 90 caps

  Rendelésre
  Biotech Usa Creatine PH-X 90 kapszula Pufferelt kreatin tartalmú kapszula.
  4.990 Ft Előrendelés leadása
 • Scitec ProB 36 caps

  Rendelésre
  A Scitec Nutrition ProB terméke négyféle élő baktériumtörzset tartalmaz, amik megtalálhatóak az emberi gyomor-bélfórában, valamint 40 mg C-vitamint is. *Colony Forming Unit - élő és aktív baktérium egyedszám a napi adagban.
  5.990 Ft Előrendelés leadása
 • Scitec Hyper Carnitine 90 caps

  Rendelésre
  A Hyper Carnitine egy acetil-L-karnitin formula, mely az L-karnitin nagyobb potenciálú formája. Az emberi szervezetben csak kis mennyiségben fordul elő, élelmiszereink közül megtalálható például a tejben.
  8.490 Ft Előrendelés leadása
 • Scitec 100% Beef Muscle 3180g csokoládé

  Rendelésre
  A Scitec Nutrition 100% Beef Muscle egy alacsony cukortartalmú, laktóz- , glutén-  és zsírmentes marhafehérje tartalmú készítmény, melyet kiegészítettünk szénhidrátokkal és elágazó szénláncú L-leucin esszenciális aminosavval. A termék napi adagja 30 g hidrolizált marhafehérjét, 2 g L-leucint, továbbá 64 g szénhidrátot tartalmaz javarészt maltodextrin és keményítő formájában. A termék fehérjetartalma támogathatja tömegnövelő céljaid elérését, mivel hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és fenntartásához, a szénhidrátok pedig részt vesznek a normál izomműködés (kontrakció) helyreállításában nagy intenzitású és/vagy hosszan tartó, az izmok kifáradásához és a vázizomzat glikogénraktárainak kimerüléséhez vezető testmozgást követően. Ez a kedvező hatás bármilyen forrásból származó, összesen 4 g/testtömeg kg mennyiségű szénhidrát bevitelével érhető el, amely a nagy intenzitású és/vagy hosszan tartó, az izmok kifáradásához és a vázizomzat glikogénraktárainak kimerüléséhez vezető testmozgást követő első négy, de legfeljebb hat órán belül, több adagban fogyasztandó.
  15.990 Ft Előrendelés leadása
 • Scitec HOS: Hormon Optimalizáló Szisztéma 250 caps

  Rendelésre
  Scitec Nutrition HOS: Hormon Optimalizáló szisztéma 25 napos fejlett és integrált étrend-kiegészítő rendszer – 3 népszerű formulával, amely átfogó támogatást nyújt tradicionális és modern hatóanyagok széles körével!
  15.990 Ft Előrendelés leadása

Mind a(z) 6 találat megjelenítve

Az tömegnövelő készítmények olyan komplex készítmények, melyek fehérjét és szénhidrátot is tartalmaznak. A legtöbb tömegnövelő por összetevői között más hasznos hatóanyagok is vannak

Miért hasznosak az izomtömeg-növelők?

Az izomtömeg-növelők jelentős kalóriát, fehérjét és szénhidrátot tartalmazó por állagú készítmények. A fehérje hozzájárul az izomtömeg növeléséhez és fenntartásához. *

Tömegnövelő szedésén és egy normális edzésprogram beiktatásán túl a tömegnövelés lényegében a napi elfogyasztott tápanyagmennyiségen áll vagy bukik. Fontos azt is leszögezni, hogy teljesen zsírmentes tömegnövelés nincs, maximum redukálható a mértéke.

Milyen izomtömeg-növelő készítmények vannak?

Az izomtömeg-növelő készítmények átlagosan 7-30%-ban tartalmaznak fehérjéket és 65-85%-ban szénhidrátokat. A jobb minőségű tömegnövelők fehérje részének a tejsavó fehérje az alapja. A szénhidrátoknál arra kell ügyelni, hogy a cukor aránya minél kisebb legyen a termékben, inkább komplex szénhidrátokat tartalmazzon, például maltodextrint. Zsírokat a tömegnövelőknek nem kell tartalmazniuk, ha mégis van bennük, akkor arra kell figyelni, hogy a telített zsírsavak aránya minél kisebb legyen.

Egy tömegnövelő termék annál drágább, minél jobb minőségű fehérje van benne, de természetesen számít a tápanyagok aránya is. A jobb tömegnövelőkben további adalékanyagok is vannak, például: vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak, energizálók és egyéb összetevők. Az a tömegnövelő por, amiben alacsonyabb arányban, 15-20%-ban van a fehérje inkább a kezdőknek javasolt, később, amikor szervezetük hozzászokott az intenzívebb edzésekhez érdemes fokozatosan növelni a fehérjék arányát a táplálkozásban. Középhaladóknak érdemes 20-30%-os fehérjetartalommal bíró tömegnövelőt választani.

A tömegnövelők szedése

A tömegnövelő szedése természetesen csak rendszeres és intenzív edzés mellett nyújt igazi eredményt. Sokan mágikus tömegnövelő szerként tekintenek ezekre a termékekre, azonban ezen nem szerek, és főként nem gyógyszerek, hanem csupán koncentrált tápanyagok, melyek megkönnyítik a sportolás során felmerülő extra tápanyagigény kielégítését.

* Tudományosan bizonyított, Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által engedélyezett állítások.