Vitaminok, ásványi anyagok

Szinte elengedhetetlen a mindennapjainkban a vitaminok és az ásványi anyagok szedése. Természetesen, ételekből, növényekből, zöldség/gyümölcsökből a legjobb a pótlás! Viszont ha magas igénybevételnek van kitéve a szervezetünk, kell az extra dózis amit a készítményekből tudunk biztosítani.
A legfontosabb vitaminok: A, B, C, D, E, K!

Szűrők mutatása

1–16 termék, összesen 68 db

1–16 termék, összesen 68 db

A multivitaminok fogyasztása nem csak sportolók számára hasznos, hanem az átlagembereknek is figyelni kell a megfelelő mennyiségű vitamin bevitelre. Az általános napi vitaminokat azoknak javasoljuk, akik nem feltétlen sportolók, de mindenképpen egészségtudatosak, és szeretnék az étrendjüket extra vitaminokkal is kiegészíteni.

A sportolóknak szánt multivitamin készítmények általában nagyobb dózisúak, mint az általános fogyasztásra szánt multivitamin készítmények, azonban a vitamincsomagokhoz képest még mindig alacsonyabb hatóanyag tartalommal rendelkeznek.

A sportolóknak szükséges vitamin- és ásványianyag mennyiség sok esetben nem biztosítható egyetlen tablettában, nem csak azért, mert a lenyelhető tabletta mérete korlátozott, hanem azért is, mert a különböző összetevők technológiailag nem azonos módon készülnek (pl. préselt tabletták, kapszulák, olajos gélkapszulák stb.). A vitamincsomagok olyan készítmények, melyekben a sportolök megnövekedett igényét egy vitamin-válogatás, azaz több előre kis tasakokba kiszerelt tabletta biztosítja.

A speciális vitaminkészítmények abban különböznek az általános multivitaminoktól, hogy egy-egy problémakörre specializáltan szokták szedni őket. Ilyen pl. a hajhullás, a bőr-és szemproblémák, stb.