Sisal dart tábla

A sziszál dart táblák tulajdonképpen a hagyományos táblák, melyeket szinte mindenki ismer. A termékkínálatunk alatt elolvashatja a sziszál táblák kialakulását. A darts ártalmatlan, vonzó és mindenekelőtt szórakoztató, az egész világon elterjedt sportjáték. A darts az egyik legrégebbi szórakoztató sportjáték. Az első versenyt 1927-ben rendezték meg, a „New of the World” néven, míg az 1948-as londoni versenyen több mint 300 000 játékos vett részt.

Szűrők mutatása

Mind a(z) 16 találat megjelenítve

Mind a(z) 16 találat megjelenítve

Sziszál tábla kialakulása

1935-ben Ted Leggatt vegyész és Frank Dabbs kocsmatulajdonos elkezdte használni a századi növényt, az agavé egy fajtáját darts táblák készítésére. Azonos hosszúságú szizálszálak kis kötegeit kötegelték. A kötegeket ezután koronggá préselték, és fémgyűrűvel kötözték össze. Ez az új dartstábla azonnali sikert aratott. Tartósabb volt és kevés karbantartást igényelt. Ezen túlmenően a darts kis mértékben vagy egyáltalán nem károsította a táblát; egyszerűen szétválasztották az összecsomagolt szálakat, amikor bele álltak a táblába.

Így alakult ki a hagyományos darts tábla, melyet sziszál (sisal) táblának is nevezünk. Ezekhez a táblákhoz a steel darts nyilakat ajánljuk, ezek nem használhatóak az úgynevezett soft nyilakkal.

Bristle dart táblák: A Bristle dart táblák Sisal nevű szálakból készülnek, és minőségük a Sisal beszerzési helyétől függ. Az afrikai szizál a legjobb minőségű, ezt követi a brazil szizál, majd a többi. A szizálszálakat feldolgozzák és sorba rendezik, hogy körülbelül 5 hüvelyk átmérőjű hosszú szálat hozzon létre, majd 2 hüvelyk vastag kekszekre szeleteljük. Ezek egymás mellé vannak összenyomva egy acélgyűrűben, amely megtartja a kör alakját. Ezen a ponton a darttábla színezése különféle tintákkal történik (általában fekete, piros és zöld). Végül a „pók”, a darts táblák pontozóterületének szegmensei rögzítve vannak. Ez vagy tűzve van, vagy be van ágyazva a szizálba. A legjobb minőségű darts táblák szilárdan becsomagolt szizálból és beágyazott kardélből vagy pengéjű pókból állnak.

A bristle darts táblák öngyógyulhatnak a darts becsapódása miatt, mivel a szizálszálak több dobással visszakerülnek a helyükre, és akár 300 000 dobást is kibírnak a kiváló minőségű táblák esetében. Ezek a táblák úgy készültek, hogy kiállják az idő próbáját, és sok éven át jól néznek ki.