Backgammon társasjáték

A Backgammon egy kockával és számlálóval játszott társasjáték, amelyben a játékosok megpróbálják elsőként összeszedni bábuikat az egyik sarokba, majd szisztematikusan eltávolítani őket a tábláról. Népszerű, szórakoztató társasjáték, mely 2 fő részére használható. Kellemes kikapcsolódást ígér a mindennapokra. A Backgammon játékot ostábla néven is ismerheted!

Szűrők mutatása

Mind a(z) 13 találat megjelenítve

Mind a(z) 13 találat megjelenítve

A backgammon játékot két játékos játssza egymás ellen, mindegyiknek tizenöt korongja van a táblán, ami 24 keskeny mezőnek nevezett háromszögből áll. A játékosok a táblán körbeviszik a korongjaikat – aszerint, hogy a dobókockákkal milyen számokat dobtak – egymásnak ellentétes irányban, és az győz, aki előbb szedi ki a tábláról a bábuit. Külön érdekes része a játéknak, amikor blokkolják vagy kiütik egymás korongjait a játékosok.

A backgammon játéknak fontos része a valószínűség számítás, de a kockadobás miatt így is jelen van a szerencse-faktor. Sokan emiatt szerencsejátéknak tartják, pedig stratégiai, taktikai, matematikai és pszichológiai készségre is szükség van a játék során.

A backgammon egy könnyen tanulható, változatos és érdekes szellemi játék, amit akár élőben, akár az interneten keresztül is játszhatsz. Éveket is tölthetsz tanulással, hogy minél jobb játékos váljon belőled.

A játék célja, hogy körbevezesd a bábuidat a táblán a saját otthonodba, és kipakold őket. Az nyer, aki hamarabb kipakolja a korongjait a tábláról.