Trambulin kiegészítők

A trambulin kiegészítők kategóriában különféle eszközöket, pót alkatrészeket, vagy kiegészítőket tudnak megvásárolni. Találhatnak itt ugrófelületet, rugótakarót, létrát, biztonsági védőhálót, rugót, vagy hevdereket és vázszerkezeti elemeket egyaránt. Általában az alkatrészek márka specifikusak, de ha nem találja, vagy nem biztos, hogy a választott alkatrész kompatibilis az Ön eszközével, keressen fel bennünket és segítünk!

Szűrők mutatása

Mind a(z) 4 találat megjelenítve

Mind a(z) 4 találat megjelenítve

Miért van szükség trambulin kiegészítőkre?

A válasz egyszerű, mint minden használati eszköz, ez is előbb utóbb megsérülhet, elöregedhetnek az anyagok, és sokszor egyszerűbb egy – egy alkatrészt cserélni, mint egy új eszközt vásárolni. Egy márka, vagy termék akkor jó, ha lehet hozzá kapni alkatrészeket, és mi ezt garantáljuk Önöknek. Eszközeink megbízhatóak, és rendelkeznek pót alkatrészekkel, ha szükséges lenne!

Milyen pót alkatrészekre lehet szükségem?

Ez sok mindentől függ! Lehetnek időjárás okozta káresemények, vagy csak ahogy mondani szokták „megette az idő” vagy egyszerűen elöregedett a termék, persze lehetnek balesetből, vagy tárolási hibából, esetleg állatok okozta károk is. Ezek függvényében tudnak sérülni az egyes részek, így cserélni szükséges azokat.

Nézzük meg milyen részei vannak egy trambulinnak:

Egy trambulin sok mindenből áll össze, melyek egyben alkotják meg az egészet.

  • Vázszerkezet (lábak és a keretszerkezet)
  • Tartó oszlopok, melyek a háló tartására szolgálnak
  • Létra, abban az esetben, ha a trambulin magasabb és létrán kell bemászni
  • Rugók, melyek száma a mérettől függ, és az ugrófelület rugalmasságáról gondoskodik
  • Ugrófelület, mely az ugrásoknál segédkezik
  • Biztonsági védőháló, mely a szolgálja a biztonságunkat, hogy egy rossz ugrás következtében ne essünk ki a belső ugró részből
  • Hálótartó oszlopok védő borítása, ezek is a biztonságot szolgálják, ha esetleg neki esnénk, akkor a szivacsos rész tompitja az ütést.

Elméletben ennyi alkatrészből áll össze egy eszköz. Ezek mindegyike tud sérülni, így pótlásuk fontos lehet!

Hogyan sérülhet meg a trambulinom?

Egy trambulin sok módon megsérülhet, ezért fontos, hogy a „szezon” megkezdése előtt átnézzük azt, és csak biztonságos eszközt használjunk, vagy engedjünk használni gyermekeinkek! Mindig a biztonság legyen az első, hiszen, ez a legfontosabb! Komoly sérülésektől óvhatjuk meg gyermekeinket, vagy magunkat is!

Időjárás okozta kár:

Az időjárás alattomos tud lenni, egy nem megfelelően rögzített trambulinba, egy hirtelen jött nyári vihar erős szele belekap, és az egész eszközt, úgy repíti, el, mintha az csak egy papír repülő lenne. Ilyenkor a háló szakadhat el, és leeséskor a vázszerkezeti elemek tudnak sérülni. Egy szerencsétlen esés következtében, még az ugrófelület is kiszakadhat! Ezért a legfontosabb, hogy az eszközt, ne csak letegyük valahova, hanem kampókkal rögzítsük azt a földbe.

Helytelen tárolás is okozhat meghibásodást. Rosszul tesszük el, mondjuk nedvességet kap, vagy egy eső után csomagoljuk el, és nem száradt ki eléggé, a penész, vagy egyéb gomba megtelepedhet rajt, és fél évig, míg újra elő nem veszi, teljesen bele eszi magát az anyagba. Nem ajánlatos ezt már használni. Esetleg, ha pincében, vagy kerti tárolóban tároljuk a szövet anyagokat (háló, ugrófelület, rugótakaró, oszlopok védőborítása) a rágcsálók bele költözhetnek, vagy kirághatják azokat, így ezek cseréje is fontos!

A trambulinok általában kertes házaknál szoktak lenni, és egy kertben időnként szoktak tüzelni is, vagy sütögetni egy kellemes napon. Ilyenkor a pernye, vagy akár kisebb parazsak is szállhatnak, ha van egy kis szél. Ez ki tudja égetni a védőhálót, de még az ugrófelületet is.
Esetleg, ha nem megfelelő ruházatban használjuk, egy cipzár, vagy valami kiálló fém darab a ruhából, cipőből megsértheti az ugrófelületet, amin az ugrások következtében egyre nagyobb szakadás keletkezhet, és mivel ez a sok rugó által állandó feszítésben van, így az egy szerencsétlen leérkezéskor ketté szakadhat, a felhasználó, pedig leesik a talajra. Nagyon kellemetlen tud lenni és biztosan fájdalmas!

Rengeteg hasonló eset, vagy egyéb meghibásodás, sérülés okozhat kellemetlen pillanatokat, ezért kérjük minden szezon és használat előtt ellenőrizzék a főbb pontokat, hogy biztonságos legyen, és csak biztonságos eszközt használjanak!

Amennyiben tippekre, vagy tanácsokra lenne szüksége, kérem keresse fel ügyfélszolgálatunkat és szívesen segítünk!