Trambulin pótalkatrészek

A trambulin pótalkatrészek kategóriában leginkább vázszerkezeti és egyéb ezekhez kapcsolatos elemek találhatóak, melyek segítségével naprakészen tarthatja eszközét. Tartsa szem előtt a biztosnágot, és mindig használat előtt ellenőrizze az eszközt, hogy az használható állapotban van-e, mert komoly sérülések keletkezhetnek, egy nem naprakész eszköz használatánál! Nálunk megtalál minden alkatrészt amire csak szüksége lehet adott márkákhoz!

Szűrők mutatása

Összesen 1 találat

Összesen 1 találat

Hogyan tudom ellenőrizni, hogy trambulinom naprakész-e és biztonságos-e?

Az ellenőrzésnek többféle módja van, de talán a legegyszerűbb az a szemrevételezés. Javsaoljuk, hogy minden használat előtt napi egyszer legalább nézze át az eszközt, hogy az rendben van-e! Fordítson kellő hangsúlyt erre az ellenőrzésre, mert egy hibás eszköz komoly sérüléseket tud okozni gyermekének, vagy Önnek. Egy rendben tartott eszköz hosszú-hosszú ideig kiszolgálja majd Önt és családját.

Mire kell figyelnem az ellenőrzések során?

Elsőként szemrevételezéssel nézze körbe az eszközt. Keressen sérülésekre utaló jeleket, melyek lehetnek szakadások, görbülések a szerkezeti elemen, vagy rossz illesztési pontok, melyek esetleg ugrálás következtében kilazulhattak.

Egy szakadás vagy anyaghiba komoly probléma lehet, ha mondjuk lát egy lyukat az ugrófelületen, akkor azt célszerű cserélni, hiszen az ugráló felület folyamatos feszület alatt van a rugóknak köszönhetően. Esetleg, ha az anyag is gyengült már körülötte, egy erre a területre érkező esés, szinte azonnal szétrepítheti az ugrószőnyeget és a felhasználó a földön találhatja magát, komoly ütési sérülésekkel, esetleg csonttöréssel együtt. Ne kockáztasson, az alkatrészek nem drágák, érdemes ezeket cserélni!

Egy meghajlott vázszerkezet is okozhat gondokat, mivel itt az anyag lehet hogy el van gyengülve, így a szerkezet töréséhez vezethet, esetleg „összecsuklik” maga a szerkezet használat közben. Meghajlott, vagy törtt alkatrészekkel ne használja a trambulint!

Amennyiben illesztési problémát észlel, az is hasonló gondokkal járhat, mint az előbb leírt meghajlott vázszerkezet. Itt vizsgáljuk, meg, hogy miért jött szét a szerkezet. Ezek általában egy rugós kis stiftel vannak összerakva, és a helyére illesztéskor a stift automatikusan bepattanik a lyukba, így tartva fixen csavar rögzítés nélül a szerkezeti elemet. Ugye mondani se kell, hogy, ha rossz az illesztés, akkor szintén szétnyílhat a szerkezet, és akár össze is csuklik a váz használat közben.

A biztonsági hálón is lehetnek sérülések, melyek egyesetleges neki eséskor szakadhatnak ki, és nem fogják meg a felhasználót, aki kieshet az ugrórészből.

Esetleg a rugók is, lóghatnak vagy nincs a helyén, amik szintén az ugrásnál játszanak szerepet, és a szőnyeg sérüléséhez vezethetnek, illetőlegesen személyi sérüléshez.

Láthatja, hogy rengeteg sérülési veszély lehet, ami ahhoz vezethet, pótalkatrészre lesz szüksége, ezért van ez a kategória, ahol össze tudja válogatni a szükséges cserélendő alkatrészeket! Amennyiben kérdése van, keressen bennünket bizalommal, és segítünk a megfelelő eszközök, alkatrészek beszerzésében!