Trambulin ugrálófelület

A trambulin ugrálófelület vagy ugrószőnyeg az egyik legfontosabb alkatrésze az eszköznek, ezért ezt is fontos naprakészen tartani, és biztonságban tudni, mind tárolásnáél, mind használatnál! Célszerű, és erősen javasoljuk, hogy az alkatrészt, napi használat előtt legalább egyszer ellenőrizze, hogy nincs e rajta sérülés, szakadás! Tudja biztonságban magát és gyermekeit! Ez legyen a legfontosabb!

Szűrők mutatása

Összesen 1 találat

Összesen 1 találat

Mi a trambulin ugrálófelület vagy ugrószőnyeg?

Tulajdonképpen mondhatjuk, hogy ez adja meg az élményt egy trambulin használata során! Ezt használjuk majd a legtöbbet, ezen ugrálunk, erre érkezünk ha elrugaszkodunk róla. Nagyon fontos alkatrész, ezért érdemes ezt naprakészen tartani, és nagyon vigyázni rá!

Mire kell figyelnem az ellenőrzések során?

Elsőként szemrevételezéssel nézze körbe az eszközt. Keressen sérülésekre utaló jeleket, melyek lehetnek szakadások, görbülések a szerkezeti elemen, vagy rossz illesztési pontok, melyek esetleg ugrálás következtében kilazulhattak.

Egy szakadás vagy anyaghiba komoly probléma lehet, ha mondjuk lát egy lyukat az ugrófelületen, akkor azt célszerű cserélni, hiszen az ugráló felület folyamatos feszület alatt van a rugóknak köszönhetően. Esetleg, ha az anyag is gyengült már körülötte, egy erre a területre érkező esés, szinte azonnal szétrepítheti az ugrószőnyeget és a felhasználó a földön találhatja magát, komoly ütési sérülésekkel, esetleg csonttöréssel együtt. Ne kockáztasson, az alkatrészek nem drágák, érdemes ezeket cserélni!

Hogyan sérülhet meg a trambulinom?

Egy trambulin sok módon megsérülhet, ezért fontos, hogy a “szezon” megkezdése előtt átnézzük azt, és csak biztonságos eszközt használjunk, vagy engedjünk használni gyermekeinkek! Mindig a biztonság legyen az első, hiszen, ez a legfontosabb! Komoly sérülésektől óvhatjuk meg gyermekeinket, vagy magunkat is!

Időjárás okozta kár:

Az időjárás alattomos tud lenni, egy nem megfelelően rögzített trambulinba, egy hirtelen jött nyári vihar erős szele belekap, és az egész eszközt, úgy repíti, el, mintha az csak egy papír repülő lenne. Ilyenkor a háló szakadhat el, és leeséskor a vázszerkezeti elemek tudnak sérülni. Egy szerencsétlen esés következtében, még az ugrófelület is kiszakadhat! Ezért a legfontosabb, hogy az eszközt, ne csak letegyük valahova, hanem kampókkal rögzítsük azt a földbe.

Helytelen tárolás is okozhat meghibásodást. Rosszul tesszük el, mondjuk nedvességet kap, vagy egy eső után csomagoljuk el, és nem száradt ki eléggé, a penész, vagy egyéb gomba megtelepedhet rajt, és fél évig, míg újra elő nem veszi, teljesen bele eszi magát az anyagba. Nem ajánlatos ezt már használni. Esetleg, ha pincében, vagy kerti tárolóban tároljuk a szövet anyagokat (háló, ugrófelület, rugótakaró, oszlopok védőborítása) a rágcsálók bele költözhetnek, vagy kirághatják azokat, így ezek cseréje is fontos!

A trambulinok általában kertes házaknál szoktak lenni, és egy kertben időnként szoktak tüzelni is, vagy sütögetni egy kellemes napon. Ilyenkor a pernye, vagy akár kisebb parazsak is szállhatnak, ha van egy kis szél. Ez ki tudja égetni a védőhálót, de még az ugrófelületet is.
Esetleg, ha nem megfelelő ruházatban használjuk, egy cipzár, vagy valami kiálló fém darab a ruhából, cipőből megsértheti az ugrófelületet, amin az ugrások következtében egyre nagyobb szakadás keletkezhet, és mivel ez a sok rugó által állandó feszítésben van, így az egy szerencsétlen leérkezéskor ketté szakadhat, a felhasználó, pedig leesik a talajra. Nagyon kellemetlen tud lenni és biztosan fájdalmas!

Rengeteg hasonló eset, vagy egyéb meghibásodás, sérülés okozhat kellemetlen pillanatokat, ezért kérjük minden szezon és használat előtt ellenőrizzék a főbb pontokat, hogy biztonságos legyen, és csak biztoinságos eszközt használjanak!

Láthatja, hogy fontos szerepet játszik ez az alkatrész, így ezt is érdemes naprakészen tartania, és elhasználódás, sérülés esetén cserélni! Óvja az eszközt, és a biztonság legyen az első!

Amennyiben nem biztos, hogy milyen rugóvédőre van szüksége, keressen fel bennünket, és mi szívesen segítünk a megfelelő termék kiválasztásában!