Külső hálós trambulinok

Ahogy azt a kategória neve is mutatja, ebben a kategóriában a külső hálós trambulin kínálatunkat tekinthetik meg. Több alkategóriára bontjuk szét termékeinket, hogy könnyebben tudjon választani a sok termék közül. Belső hálós és külső hálós kivitellel találkozhatunk a leginkább. A külső hálós trambulinok lényegi különbsége, hogy a védőháló általában a rugótakaró széléig tart, és nem az ugrószőnyeg széléig.

Szűrők mutatása

1–16 termék, összesen 17 db

1–16 termék, összesen 17 db

Mi a különbség a külső hálós és a belső hálós trambulin között?

Akik trambulin választás előtt állnak, ők gyakran teszik fel ezt a kérdést, hiszen nem mindenki tudja és nem is feltétlenül kell tudni a különbséget mindenkinek, de mi azért vagyunk, hogy segítsünk, így a válaszunk máris olvasható, kicsit részletesebben kibontva.

A külső hálós trambulin tulajdonságai:

külső hálós eszközöknél ha megnézzük, akkor a háló az rugótakaró széléig tart, és nem az ugrószőnyeg külső széléig. Ez azt jelenti, hogy 15-30cm-es is nagyobb lehet a belterületünk, de ezt csak így érezzük, hiszen, a rugóvédőn, nem lehet ugrálni, tehát, nem hasznos terület, ellenben a belső tér sokkal nagyobbnak, tágasabbnak tűnik.
Találkoztunk már olyan esettel, amikor valakinek a lába a rugóvédő alá került, mert úgy érkezett le ugrás után, hogy alá csúszott. Ezzel a jelenséggel egy belső hálós eszköz esetében nem, vagy igen ritkán találkozhatunk csak. Amennyiben valaki szabályosan használja a terméket, és nem a szélén ugrál, úgy egy külső hálós esetében sem fordulhatna elő. Fontos kihangsúlyozni, hogy az eszközöket mindig rendeltetésszerűen használjuk.

Milyen külső hálós trambulinok léteznek?

Tulajdonképpen a válasz nagyon egyszerű, szinte minden trambulin ami hálóval rendelkezik, abból kvázi létezik külső és belső hálós változat is. Persze ez nem azt jelenti, hogy adot márkán belül szabadon választhatjuk, hogy mi melyiket szeretnénk. Általában vannak kerek szabadon álló trambulinok, négyzet alakú, föld feletti és földbe sülyesztett modellek. Ezek, ha kaptak hálót, márpedig nagy valószínűséggel kaptak, akkor létezhet belőlük, külső és belső hálós kivitel, annak függvényében, hogy az adott gyártó, milyen kérés szerint rendelte meg.

Érdemes külső hálós trambulint választanom?

Talán az egyik legelterjedtebb verzió, vagy ez mára már nem biztos, hogy igaz, de régebben leginkább csak külső hálós modellek voltak.
Ahogy korábban is írtam, óriási különbség nincs a két kivitel között, talán egy picivel biztonságosabbnak mondhatjuk a belső hálós rendszert, de ha a külső hálós modell rendeltetésszerűen van használva, akkor ott sincs balesetveszély, illetve ha a belső modell, nem rendeltetésszerűen van használva, akkor ott is lehet balesetveszély.
különbség tényleg csak annyi a formai dizájnt leszámítva, hogy a belső hálóval rendelkező eszközök hálójának az alja le van szűkítve, vagy másképp van rögzítve, ezáltal a rugovédő rész, nem kerül be az ugrózónába, így kisebb az esélye, hogy arra ráugorjunk, és esetlegesen ott kicsússzon a lábunk, ami valóban okozhat balesetveszélyt! De, és ezt fontos leszögezni a külső hálós eszközök védelme érdekében, hogy ha rendeltetésszerűen van használva, akkor nem fordul elő ilyen baleset!

Mit jelent a rendeltetésszerű használat?

Egy időben egy ember használja, és az ugrásunk kindulása mindig az ugrószőnyeg közepén legyen! Ez esetben nagyon minimális esély van a sérülésre! Természetesen a megfelelő teherbírás betartása mellett! Nyilván mindenkit arra kérünk, hogy használat előtt olvassák el a leírást, mert egyszerű valóban használni egy trambulint, de lehetnek a leírásban olyan okosságok, amikre nem is gondolhatunk, és mégis okozhatnak kellemetlenséget.

Bízom benne, hogy hasznos volt a kis beveztő leírásunk a fentiekben. Amennyiben még mindig bizonytalan, mit válkasszon, keressen fel bennünket, és nagyon szívesen segítünk kiválasztani a megfelelő modellt!