Szobabicikli

Az alábbi kategóriánkban talán az egyik legismertebb kardió gépet mutatjuk be a szobabicikli, vagy más néven szobakerékpár. Többféle modellel és variációval találkozhat kínálatunkban. Léteznek manuális mágnesfékkel, és elektromos fékrendszerrel azaz ergométerrel vagy indukciós fékrendszerrel rendelkező modellek is. A választás sosem egyszerű, de ha bizonytalan, keressen fel bennünket, és megtaláljuk közösen az Önnek való legmegfelelőbb szobabiciklit!

Szűrők mutatása

1–16 termék, összesen 37 db

1–16 termék, összesen 37 db

Ahogy azt a fenti bevezetőben is írtuk, ebben a kategóriában a szobakerékpár vagy másnéven szobabicikli termékeinket tekinthetik meg. Nézzük meg kicsit közelebbről is ezeket a kardió berendezéseket.

Alapjaiban véve talán a fékrendszer által a legkönnyebb kategorizálni a szobakerékpárokat. A kínálatban találhatunk manuális mágnesfékes rendszert, elektromos mágnesfékes rendszert, ergométeres rendszereket, indukciós rendszert, de még levegő vagy víz által szabályozott ellenállású szobakerékpárokat is. Vannak hibrid meghajtások, mint néhány spinning kerékpárnál.
Mindegyik fékrendszer különbözik a másiktól, ezért általában a technikai tudásban többet vagy kevesebbet tud egyik a másiknál.

Egy kicsit nézzük meg ezeket jobban:

A mágnesfékes fékrendszer manuális és eletromos változatban is ugyanaz, csak az egyiknél egy mechanikus állítógomb segítségével szabályozzuk az ellenállást, míg az elektromosnál egy kis motor segít nekünk ebben. A manuális gépek kijelzője szinte ugyanzt tudja, 1-2 eltérés szokott lenni max a kijelzők között. Az eletromosnál vagy ergométeresnél már lényegesen nagyobbak a különbségek, hiszen az által, hogy elektronika szabályozza a rendszert, tudunk programokat használni, tudunk extra dolgokat mérni vele.

Az indukciós fékrendszernél viszont teljesen más a helyzet, ott a fékrendszerben nincs mechanika. Egyszerűen egy elektromágnes helyezkedik el a lendkerék mellett, ami egy mágneses teret hoz létre, és ez szabályozza az ellenállásunkat. Ez még finomabb rendszer, mint a elektromos mágnesfék, és még pontosabb, és még szélesebb adatokat nézhetünk és figyelhetünk edzés közben.

A többi fékrendszer inkább specifikusabb, edzésekhez használjuk. Egy spinning szobakerékpárnál fontos, hogy nagy lendkerék legyen és erősen tudjuk fogni azt a fékrendszerrel, ezzel biztosítva az erőltettet edzéseket. Míg a vízellenállásnál inkább csak a különlegesség, a dizájn és a természet közelsége játszik. A légellenállásnál, pedig az állandóság és az optimális tekerési erőnek megfelelő folyamatos ellenállásnak van szerepe.

Léteznek otthoni szobabicikli vagy épp edzőtermi szobabicikli, ezeken belül találhatunk normál vagy háttámlás szobakerékpárt, esetleg szállodai felhasználásra, vagy épp rehabilitációs célra szánt szobakerékpárt is, természetesen találkozhatunk Air bike vagy spinning biciklikkel is akár csoportos edzésekhez.

Szobabicikli: A szobakerékpárok ugyanazon az elven működnek mint az ellipszis trénerek, tehát mechanikus mágnesfékes és ergométeres kivitelben kaphatóak. A mechanikus szobabiciklik egyszerűbb kivitelű gépek, melyeknek az ellenállását egy manuális 1-8 ig szabályozható „tekerő gomb” segítségével állíthatjuk. Az ergométeres vagy motoros mágnesfékek esetében szinte ugyanaz a mágnesfék van a gépekben, csak ezt egy motor segítségével szabályozhatjuk. Illetve megkülönböztethetjük még az indukciós fékrendszerrel rendelkező gépeket is, melyek egy elektromágnes segítségével működnek. A szobakerékpárokat megkülönböztethetjük még kivitelük alapján is, mivel vannak háttámlás szobakerékpárok és „ülő” szobakerékpárok. Természetesen, ha vásárláskor bizonytalan a döntésében, kollégáink kézséggel állnak rendelkezésére és segítenek a döntésben és a megfelelő gép kiválasztásában.

A választás sosem egyszerű, de ha bizonytalan, keressen fel bennünket, és megtaláljuk közösen az Önnek való legmegfelelőbb szobakerékpárt!