Fémvázas medencék

Az acélvázas medencék poliészter- vagy PVC-bélésből és galvanizált acélvázból állnak, mindkettő meglehetősen olcsó anyag,felállításuk nem igényel szakértelmet, egyszerűen 1-2 fő bármelyik medence testet feltudja állítani. Nem igényelnek különböző speciális szerszámokat. Kicsit trükkösebb mint egy puhafalú medence, de nem vészes a telelpítésük.

Szűrők mutatása

Mind a(z) 9 találat megjelenítve

Mind a(z) 9 találat megjelenítve

Rövid ismertető a fémvázas medencékről:

Tulajdonképpen ezek a medencék is puhafalú medencék, csak egy erősebb PVC anyagból készült testtel rendelkeznek, mely egy keretrendszerre van felépítve. Ezek a medencék fémvázuk miatt különböznek egymástól. A keretet alkotó korrózióálló acélcsövek (általában galvanizált acél) tanulságosabb úszásélményt nyújtanak, mint egy egyszerű puhafalú medencénél. Erősebbek és tovább tartanak, mint a puhafalú medencék. Összeszerelésük kicsit tovább tart, mint az puhafalú medencéknél, de ahogy a bevezetőben is írtuk, nem igényel szaktudást a telepítése. Általában teljes felszereléssel kaphatóak, ami általában tartalmazza a létrát, egy alap szűrő berendezést, és a medencetestet.

Fémvázas medencék tisztán tartása

Fontos tudni, hogy az állandó tiszta víz eléréséhez, több kiegészítőre is szüksége lehet, melyek lehetnek fölöző rendszerek, homokszűrő, lábmosó, vegyszerek, hőmérő, PH szint mérő, háló a takarításhoz, takaró ponyva… és hasonló eszközök. Amennyiben komolyan gondolja a medence tartást, úgy érdemes ezeket az eszközöket beszerezni, hiszen hasznos társai lesznek a tiszta víz folyamatos fenntartásában!

Egy fölöző rendszer például hasznos lehet, ha szeretné eltüntetni a vízfelületre esett falevelek, bogarak sokaságát! Ez egy homokszűrővel kiegészítve tökéletes kombó a tisztán tartáshoz, ehhez egy megfelelő kémiai víz beállítás kell (PH, Klór, Algamentesítő) és akár egész szezonban tiszta vízben tud lubickolni.
Megjegyzem, hogy a kémia adalékanyagokat folyamatosan ellenőrizni kell és pótolni, ha a víz megkívánja!

A fémvázas medence felállításainak lépései:

Ezeknek a medencéknek a felállítása viszonylag egyszerű, kicsit bonyolultabb, mint egy puhafalú medence esetében, de nem vészes. Megpróbáljuk konyhanyelven leírni, mit is kell csinálnia lépésről lépsre:

  • Csomagolja ki a kapott csomagot és ellenőrizze annak tartalmát, hogy nem sérült e, és megvan e benne minden a leírás szerint.
  • Majd egy egyenes talajra terítsen le egy aljzatvédő fóliát, ami biztosítja, hogy az esetlegesen észre nem vett kavicsok, vagy egyéb szúrós dolgok nem tudják kibökni a medence testet. Megjegyzés: sokan lépésállú xps lapokat, hungarocellt, eps lapot…stb, helyeznek el a medence test alá, hogy az alulról érkező hideg ne hűtse le a vizet gyorsabban. Amennyiben Ön is tesz ilyen lapokat, akkor célszerű az előbb említett aljzatvédő fóliát, ezekre rátenni!
  • Ezután helyezze el a medence testet kiterítve erre a területre, próbálja meg az alját kisimítani, hogy ne legyenek benne “ráncok” gyűrődések
  • Álltsa fel a fémszerkezetet belefűzve a víz nélküli medence testbe ahogy a használati utasítás is írja
  • Kösse be a használati utasítás szerinti, vagy külön vásárolt szűrő berendezéseket a jelölésekre figyelve!
  • Elkezdheti feltölteni vízzel, de egyenlőre csak kb 5cm vizet tegyen az aljára, hogy a keletkezett ráncokat, gyűrődéseket ki tudja simítani.
  • Amennyiben kisimította ezeket, töltheti tovább a medencét, de csak addig töltse amíg a “max” jelet nem éri el. Több vizet ne töltsön bele, mert az sérülés veszélyes lehet a medence testre!
  • Végezze el a megfelelő víz kémiai beállításait (klór, ph szint, algamentesítő… egyéb, ki mire esküszik)
  • Használat után és éjszakára is érdemes letakarni a medencét!

Amennyiben nem biztos, hogy milyen fémvázas medencét vásároljon keresse fel bizalommal ügyfélszolgálatunkat, és munkatársaink kézséggel segítenek!