Milyen otthoni edzőeszközt válasszak elhízás ellen?

A hosszú otthon töltött hónapokban sok ember házi edzőtermet rendezett be családjának a négy fal közé. Ha már TE is otthonról dolgozol, akkor próbáld ki ezeket az edzőeszközöket az eltunyulás és elhízás ellen!
Nagy hatékonysággal tudsz végezni mind kardió-, mind pedig izomépítő gyakorlatokat akár otthon is, amelyekhez kevés eszköz kell. Íme, néhány tipp, ami segíthet az otthoni edzésben.

Ugrókötél
Az ugrókötél-­gyakorlatokat főleg a bokszolók és birkózók alkalmazzák a felkészülési időszakban, amely egy kitűnő aerob edzés.
Állóképességed növelésére, illetve zsírégetésre is használhatod az ugrókötelet. A láb izmaid mellett a karizmaidat és a vállaidat is erősíti. Mindig megfelelő sportcipőben ugrálj, és előtte alaposan melegíts be.

Spartan Ugrókötél számlálóval

Teszteld le, mennyit bírsz, kezdőként 1 perc is komoly teljesítmény lesz. Egy hétig napi 1 percet ugrálj, majd a következő héten emeld 1/2 perccel az időtartamot, és így tovább. Amikor már úgy érzed, hogy jól megy, akkor napi két alkalommal is beiktathatod a napirendedbe.

Súlyzók

A kézi súlyzók használata teljes körű edzést biztosít, mert erősíti az izmaidat, fejleszti az egyensúlyodat, és megdolgoztatja a szívedet és az érrendszered is.
Sok ember eljut odáig, hogy vesznek néhány kézi súlyzót, ám otthon már hamar kiderül, hogy nem is olyan magától értetődő – mit is kellene velük tenni.
Annak érdekében, hogy a súlyzós edzés biztonságos és eredményes legyen – hiszen nem mindegy, hogy milyen a gyakorlatok kivitelezése és milyen ismétlésszámmal végzed a gyakorlatokat – kérd ki szakember segítségét.
Gumiszalag
Ha a karodat és lábaidat szeretnéd megdolgoztatni, akkor remek választás lehet a változatos erősségű gumiszalagok, amely használatával az állóképességedet is fejlesztheted.
Amikor a gyengébb szalagot alkalmazol otthoni edzéshez, akkor nagy ismétlésszámmal szálkásíthatsz. Ha az erősebb szalaggal végezed a gyakorlatokat, akkor értelemszerűen erősíteni tudsz.

Trendy Erősítő gumiszalag – extra erős 150 cm

A gumiszalagos edzés azért is egy hatékony edzésforma, mivel mind a kifeszítés, mind pedig a visszaengedés során erőt fejtesz ki. Ezáltal ugyan dupla munkát végzel, de az edzésed sokkal hatékonyabb lesz. Nézz körül sportfelszerelés kiegészítő kínálatunkban.
Előző blogcikkünket itt olvashatod el: Mit kell tudni az otthoni kalóriaégetésről?

Kapcsolódó termékek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük