Hogyan válasszunk futópadot?

Számos előnye van az otthoni edzésnek, mint például az, hogy megspórolod a havi edzőtermi bérleted árát. Mi lenne a megfelelőbb számodra, mint egy futópad? A tudomány alátámasztja azt a tényt, hogy az egész napos ülés káros az egészségre. A futópad az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy egész nap mozgásban tartsd a tested, még akkor is, ha nincs időd az edzésre. Ezáltal kényelmesen, akkor edzhetsz, amikor akarsz.

Futópad vásárlása előtt, először olvasd el útmutatónkat, amiben leírunk mindent, ami a segítségedre lehet a választásban. 

Mit vegyünk figyelembe futópad vásárlása előtt?

Sok márka és modell közül válogathatsz, így a megfelelő futópad kiválasztása nehéz ügynek tűnhet. Azonban, ha átgondoltad mekkora összeget tudsz rászánni, és milyen funkciókat szeretnél, könnyebb lesz megtalálni az igazit, ami kielégítheti az igényeidet. 

Íme néhány a legfontosabb szempontok közül, amelyeket figyelembe kell venni:

Motor teljesítménye

A futópad motor teljesítményét a lóerő határozza meg, ezt mindenképp ajánlott megnézni vásárlás előtt. A folyamatos teljesítmény és a csúcsteljesítmény közötti különbség az, hogy a folyamatosnál azt a teljesítményszintet mutatja, amelyet egy futópad folyamatosan képes tartani, míg a csúcsteljesítmény maximális lóerőt jelzi.

Teherbírás

Olyan futópadot válassz, amelynek a teherbírása legalább 20-25 kilogrammal meghaladja a jelenlegi súlyod, ezáltal a motor kevésbé lesz terhelve, így meghosszabbítható a termék élettartama. A magasabb árú futópadok általában nagyobb teherbírással rendelkeznek, ha ilyet szeretnél keress olyan modellt, amely teherbírása 130-180 kg között mozog, vagy afelett.

Ergonómia

Az ergonómia az egyik legfontosabb szempont, amelyet szem előtt kell tartani a futópadok összehasonlításakor. 1,2 m futófelületű futópad tökéletesen alkalmas gyalogláshoz vagy kocogáshoz, a futáshoz hosszabb legalább 1,5 m-es felületre lesz szükség. A magasabb személyeknek a maximális kényelem érdekében ajánlott olyan futópadot választani, amely legalább 50 cm-es széles felülettel rendelkezik, így nagyszerűen érezhetik magukat edzés közben. 

Funkciók

A Wi-Fi-csatlakozás, az USB-, az Aux- és az okostelefon-portok gyakori csatlakozási funkciók, amelyek az alacsonyabb értékű futópadokon kívül sok modellen megtalálhatók. Azok a felhasználók, akik szeretnék teljes mértékben használni  az egészség- és fitnesz alkalmazásaikat, vagy élvezni a számos más funkciót az ezdések során, keressenek olyan futópadot, amelyek több okos funkcióval rendelkeznek.

Programok

A futópadok sebessége 0,8-19 km/óra között mozog általában, ha olyan modellre van szükséged, amely nagyobb végsebességre képes érdemes egy magasabb ár-érték arányú darabot választani. Egyes futópadok 5%-ról 40%-ra állítható dőlésszöggel is rendelkezhetnek. 

Súly és összeszerelés

Egy futópad súlya körülbelül 30 kg-tól, több mint 160 kg-ig terjedhet, a modelltől függően. Mivel a mágnesfékes futópadok általában könnyű anyagokból készülnek, és nem tartalmaznak nehéz alkatrészeket, például motort és vastagabb szíjat, ezért a súlyuk az alsó határba sorolható. Megerősített keretüknek és nagy méretüknek köszönhetően a prémium minőségű futópadok 120 kg-tól indulnak, és elérhetik 160 kg-ot is. Van lehetőséged a kiválasztott modellt összeszerelt állapotban kérni, majd kiszállíttatni, ezzel rengeteg időt és energiát spórolva magadnak.

hogyan válasszunk futópadot?

 

Hova helyezzük el a futópadot az otthonunkban?

Van néhány szempont, amit nem árt figyelembe venni az elhelyezéskor, ha a legjobb edzés élményben szeretnénk részesülni.

Egy tágas helyiség kitűnően megfelel a célnak, mint például egy garázs vagy pince, melyek a nagyobb edzőgépeknek is helyet adnak, és emellett elvonulhatsz a mindennapok gondjai elől. De, remek lehet a hálószobában, vagy a nappaliban, ahol a kedvenc sorozatodra mozoghatsz. Bárhová is tervezed a lényeg, hogy legyen elegendő hely a kényelmes edzéshez. Összecsukható modell vásárlásakor még helyet is tudsz spórolni.

 

Melyek a főbb futópad kategóriák?

 

1. Mágnesfékes futópad

Ahogy a neve is sugallja, ezek a futópadok nem rendelkeznek motorral. Ehelyett a futás vagy a gyaloglás mozgatja a szalagot. Ezek a legalapvetőbb és általában az alacsonyabb árú futópadok.

Előnyei közé tartozik, amellett, hogy nagyon kedvező az ára, viszonylag könnyűek, környezetbarátak, kis méretűek, mindemellett összecsukható a praktikus tárolás céljából. Sokak számára ez a típus biztonságosabbnak tűnik. A mágnesfékes futópadon való futás sok szempontból jobb edzést biztosít, mint a motoros változat használata. Ez azért van így, mert minden erő tőled származik, nem pedig a géptől.

2. Motoros futópadok

A motoros vagy elektromos modellek a legnépszerűbb futópadok az otthoni edzéshez. A választott modelltől függően a motoros futópadok olyan sokoldalúságot és funkciókat biztosítanak, amelyekre a futás élményének jelentős javításához szükséged lehet. Könnyedén módosíthatod a sebességet, némelyik modell beépített programmal rendelkezik, amelyek automatikusan beállítják a tempót.

Sok modell rendelkezik emelkedő funkcióval ez előfordulhat, hogy automatikus, hogy nagyobb kihívást jelentsen a futás. A csúcskategóriás termékek leejtőt is kínálhatnak, ami a lejtmenetet szimulálja. Némelyik olyan fejlett technológiai funkciókat is tartalmaznak, mint a Bluetooth-kompatibilitás, MP3 csatlakozási lehetőséggel és applikációs vezérléssel. Ezek nagyszerűen tudnak motiválni.

Futás közben egyszerűen nyomon követheted statisztikáid az LCD kijezőn. A futófelület mérete és a gép maximális sebessége határozzák meg, hogy a futópad a gyalogláshoz, a kocogáshoz vagy futáshoz jobb-e. 

Népszerű futópad márkák

Számos futópad gyártó található a piacon, de a népszerűbb márkák közé tartoznak a következők: ATX, Christopeit sport, DC Athletics, FFITTech, Flow Fitness, HMS, HMS Premium, Horizon Fitness, Life Fitness, Nohrd, One Fitness, Sole, Spartan, Spirit, VirtuFit, Vision Fitness, Vital Force Professional, Xterra. 

A futópad szavatossági, jótállási ideje a felszerelés megvásárlásának napján kezdődik. További információt találsz ezzel kapcsolatban a https://www.vitalforce.hu/uzletszabalyzat/ -on.

Fontos az, hogy a saját igényeinknek megfelelően válasszuk ki a futópadunkat, szem előtt kell tartani mire van szükségünk, amikor kiválasztjuk a modellt. A pontos tulajdonságokért a kiválasztott termék alatt megtalálsz minden információt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük