Shuffleboard

Shuffleboard játékasztalok és kiegészítők nagy választékban kaphatóak. Az alábbi kategóriákban mind kiegészítőt, mind játékasztalokat találhatnak, hobbi és professzionális kategóriában egyaránt!

Mi is ez a játék:
A shuffleboard olyan játék, amelyben a játékosok fém-és műanyag súlyozott korongokat löknek egy hosszú és sima fából készült pályán, asztallapon a túlsó pontszerzési területre. A lökést kézzel végzik. Sokan szokták azt csinálni, hogy csökkentsék a súrlódást, az asztalt meg szórják apró szilikon gyöngyökkel, így gyorsabban és akár hatékonyabban ér a korong a céljába. Persze ezek csak egyéni trükkök, de akár Önnek is ez a módszer válhat be! Azonban kaphatóak ma már modern csapágyazott, kiváló gördülékenységi tényezővel rendelkező korongok, amiknél nincs szükség csapágygolyókra, vagy akár szilikon gyöngyökre, mert rendkívül jól gürdülnek. Persze ha valaki a fa korongokkal játszik, oda valószínűleg elengedhetetlen lesz a plusz gördülékenységi tényező!

Szűrők mutatása

Mind a(z) 14 találat megjelenítve

Mind a(z) 14 találat megjelenítve

Az eredeti Shuffleboard játékmenete, melyet dákóval, vagy dákó botokkal játszanak különböző felületű pályákon.

A játékosok egy dákót ( dákóbot ) használnak , hogy lenyomják színes korongjaikat a pályán (betonból, fából vagy más kemény anyagból készült sík padló, a pontozási zónát jelölő vonalakkal jelölve), és megpróbálják elhelyezni korongjaikat egy megjelölt pontozási területen. a bíróság túlsó végén. Maguk a korongok két kontrasztos színűek (általában sárga és fekete), mindegyik szín egy játékoshoz vagy csapathoz tartozik. A pontozási diagram vonalakkal van felosztva hat pontozási zónára, a következő értékekkel: 10, 8, 8, 7, 7, 10-off (mínusz tíz).

Nyolc korong (csapatonként négy, váltakozó lövésekkel) lejátszása után a pálya egyik végéből (egy keret ), a pontozási zónában lévő minden játékos (vagy csapat) korongjainak végső pontszámát értékelik: Ha egy korong teljesen egy pontozási zónán belül anélkül, hogy a zóna határvonalának bármely részét érintené (átfedné), ez  , és ez a zónaérték hozzáadódik a megfelelő játékos keretben elért pontszámához, majd a játékos összesített pontjához. Mindkét játékos jó korongjai hozzáadódnak a megfelelő pontszámokhoz. A játékosok (vagy két játékosból álló csapatok, mindkét végén egy-egy) felváltva mennek elsőként a játék során, így a keret előnyös utolsó lövése (a kalapács ) is váltakozik a játékosok között.

A játék győztese lehet az első, aki eléri az elhatározott összpontszámot, vagy a magasabb pontszámot elérheti bizonyos számú keret lejátszása után (pl. 8, 12 vagy 16). Ott van az „első a 75 pontig” játék is. A döntetlenek megszakadnak, ha extra kereteket játszanak (kettő egyesben, négy párosban).

Az asztali verziókban, ami kínálatunkban is szerepel, ott nincs dákó, ott általában kézzel lökik a korongokat és úgy próbálják célba juttatni ezeket.