Shuffleboard játékasztalok

Különféle játékasztalokat találhatnak kínálatunkban, vannak a klasszikus asztalra helyezhető táblák és a saját lábon álló asztalok. Tulajdonképpen a játékélmény hasonló, csak a helyigény szempontjából lényeges a típus kiválasztása! Illetve természetesen a profi asztalok, azért minőségben és játékélményben is magasan felülmúlják kisebb testvéreiket!

Hogyan kell játszani a shuffleboardot
Shuffleboard játék közben a játékosoknak három körben 30 korongot kell átengedniük a shuffleboard végén található négy nyíláson. Az első kanyarban az összes korong, a második és a harmadik körben csak azokat a korongokat használja, amelyek még nem értek el a négy számozott rekesz valamelyikéhez. Három kör után a pontok számítanak, és a következő játékos kerül sorra.

A shuffleboard karbantartása
A korongoknak megfelelően kell csúszniuk a shuffleboard-on. Ahhoz, hogy a shuffleboard sima legyen, dörzsölje át egy gyapjúkendővel, és szórjon burgonyalisztet a csúszófelületre.
Nem javasoljuk bútorspray vagy viasz használatát, mert ezek magukhoz vonzhatják a szennyeződéseket.

Szűrők mutatása

Mind a(z) 9 találat megjelenítve

Mind a(z) 9 találat megjelenítve

A shuffleboard asztalok hossza változó, általában 9–22 láb (2,7–6,7 m) tartományban van, és legalább 510 mm szélesek. Az asztalokat síkban kell tartani, de minden adott asztalnak lehet saját enyhén homorú vagy domború állapota, ami további kihívást jelenthet.

 A súrlódás csökkentése érdekében az asztalt időnként bőségesen megszórják apró, sószerű szilikon gyöngyökkel. Ezek a gyöngyök golyóscsapágyként működnek, lehetővé téve, hogy a korong nagy távolságra lecsússzon az asztalon, mindössze enyhe lökéssel. Számos különböző sebességű viasz* közül választhat, hogy megfeleljen a játékos képzettségi szintjének. A porított viasz szilikonból, kukoricadarából és néha préselt dióhéjból készül. Minél hosszabb az asztal, annál nagyobb sebességre van szükség a viaszra. A gyorsabb sebességű viaszok több szilikont és kevesebb kukoricalisztet tartalmaznak.

*Figyelem, a viasz csak egy utalás a súrlódás csökkentő anyagokra, az asztalt ne kenje be semmilyen háztartási viasszal vagy egyéb anyaggal, mert abba a por megragadhat, és inkább növeli a tapadást, mint hogy segítené a kisebb súrlódást!

Az asztal mindkét vége három pontozási részre van osztva egyenes vonalakkal az asztal szélességében. A pontozási szakaszok az asztal mindkét végének legszélétől az asztal közepe felé terjednek, és az asztal hosszának körülbelül egyharmadát fedik le. Az asztal végén található külső pontozási rész a „3” számmal van ellátva középen (a „3 pontért”). A következő szakasz ezzel a szakaszsal szomszédos, egyenlő hosszúságú (6 hüvelyk), és egy „2” címkével van ellátva. Az utolsó szakasz, az „1” a „2” szakasz mellett van. Ez a szakasz egészen a szabálytalanság vonaláig folytatódik. A szabálytalanság vonal 6 lábnyira van az asztal végétől. Az asztal középső harmada jelöletlen. Az asztal középső harmadát és az „1 pont” szakasz elejét elválasztó vonalat „faul line”-nak nevezik (azt a súlyt, amely nem megy át a játékoshoz legközelebb eső szabálytalanság vonalán, a fordulóra eltávolítják az asztalról). Az asztalt ereszcsatorna vagy „sikátor” veszi körül; azok a korongok, amelyek véletlenül beleesnek vagy beleütnek egy ereszcsatornába, játékon kívül vannak a kör hátralévő részében.