Boxzsák tartók

Megtekinthetik ebben a kategóriában a boxzsák tartó kínálatunkat. Általában a legelterjedtebb otthoni eszközök az oldalfali tartók, melyek lehetnek összecsukható, vagy fix kivitelezésüek is. Illetve léteznek még a mennyzeti tartók is, melyek ugya a nevükből adódóan a plafonra való szerelést követően használhatóak. Válassza ki melyik kedvezőbb Önnek, melyiket tudja élhetőbben használni egy lakás esetében a mindennapokban.

Szűrők mutatása

Mind a(z) 3 találat megjelenítve

Mind a(z) 3 találat megjelenítve

Milyen boxzsák tartót válasszak?

A kérdés nagyon jó! Mindig vizsgáljuk meg, az életteret, vagy azt a helyiséget, ahol használni fogjuk a zsákot! Fontos kérdés lehet a választás szempontjából, hogy…

  • hol fogom használni?
  • leveszem a zsákot használat után?
  • fenthagyom a zsákot használat után.
  • milyen a fal vagy plafon teherbíró képessége?
  • milyen anyagból van az oldalfal, vagy a mennyezet?
  • milyen zsákot választok bőr (nehezebb) vagy ponyva / textil anyagú zsákot?
  • mivel lesz töltve a zsák?
  • a zsák esetleges kilengése, okoz e bármiféle kárt a környezetében?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések megválaszolása után fogja csak eldönteni, hogy mit érdemes választani! Az alábbiakban kicsit kibontjuk mindkét lehetőséget.

A mennyezeti rögzítés előnyei, vagy hátrányai:

Amennyiben ezt a rögzítési módot választjuk, készüljünk fel arra, hogy nagyobb ütéseknél a zsák kilengése túl nagy lehet. Tehát itt számoljunk egy mozgástérrel amiben a zsák kilengése értendő. Ezen a területen belül, lehetőleg ne legyen semmilyen tárgy, vagy személy, kisállat. Célszerű lehet esetleg olyan zsákot választani, amennyiben így kívánja / tudja rögzíteni a zsákot, aminek az alján is van egy rögzítési pont, így ezt a padlózathoz is rögzíthetjük, és korlátozhatjuk a kilengését a zsáknak.

Figyeljen a mennyezet típusára, gipszkarton mennyezetre ne rögzítse a zsákot, mert az leszakadhat! Persze, ha van neki egy külön megerősített és kialakított rész, akkor ez megoldás lehet, de ez esetben ezt egy szakértő kivitelezővel beszélje át.
Célszerű stabil beton / fa / tégla mennyezetbe a megfelelő rögzítés technológiával felszerelni a tartó szerkezetet. Itt is javasoljuk szakértői vélemény kikérését, a rögzítés módjáról, hiszen egy nehezebb súlyú zsákot kívánnak a plafonra rögzíteni! Amennyiben kisgyermek van a családban, célszerű úgy számolni a rögzítési súllyal, hogy ha esetleg rácsimpaszkodna, akkor se szakadjon ki a szerkezet a falból!

Oldalfali rögzítés előnyei, vagy hátrányai:

Az oldalfali rögzítés annyiban más a mennyezetihez képest, hogy egy fali kart rögzítünk fel, és erre kerül majd a boxzsák. Ebben az esetben a zsák kilengése kisebb lesz, de készüljön fel arra, hogy a falban, és a zsákban is keletkezhet sérülés a surlódás következtében, amennyiben úgy mozog a zsák használatkor. Itt is mint az előző rögzítési módnál, járjunk utána a rögzítési technikáknak, hiszen nagyobb súlyt kívánunk a falra rögzíteni! Továbbá itt sem ajánlott gipszkarton, vagy gyenge teherhordó felületre felszerelni a zsákokat és a tartót sem! Amennyiben mégis e mellett dönt, azt egy szakemberrel előtte egyeztesse!

Nézzen körbe kínálatunkban, és ha valamit nem találna, vagy segítségre van szüksége, keresse bizalommal kollégáinkat, akik kézséggel fognak segíteni Önnek!