Belső hálós trambulinok

Ahogy a kategória nevéből is adódik ebben a kategóriában belső hálós trambulin kínálatunkat tekinthetik meg. A hálós felszereltségük alapján alapvetően két kategóriába soroljuk ezeket az eszközöket. Belső hálós és külső hálós kivitellel találkozhatunk a leginkább. A belső hálós trambulinok lényegi különbsége, hogy a védőháló általában az ugrószőnyeg széléig tart, és nem a rugóvédő széléig.

Szűrők mutatása

Mind a(z) 12 találat megjelenítve

Mind a(z) 12 találat megjelenítve

Mi a különbség a belső hálós és a külső hálós trambulin között?

Akik trambulin választás előtt állnak, ők gyakran teszik fel ezt a kérdést, hiszen nem mindenki tudja és nem is feltétlenül kell tudni a különbséget mindenkinek, de mi azért vagyunk, hogy segítsünk, így a válaszunk máris olvasható.

Belső hálós trambulin tulajdonságai:

A belső hálós eszközöknél ha megnézzük, akkor a háló az ugrószőnyeg széléig tart, és nem a rugovédő külső széléig. Ez azt jelenti, hogy 15-30cm-es is szűkebb lehet a belterületünk, de ez csak így érezzük, hiszen, a rugóvédőn, nem lehet ugrálni, tehát, nem hasznos terület!
Találkoztunk már olyan esettel, amikor valakinek a lába a rugóvédő alá került, mert úgy érkezett le ugrás után, hogy alá csúszott. Ezzel a jelenséggel egy belső hálós eszköz esetében nem, vagy igen ritkán találkozhatunk csak. Amennyiben valaki szabályosan használja a terméket, és nem a szélén ugrál, úgy egy külső hálós esetében sem fordulhatna elő.

Milyen belső hálós trambulinok léteznek?

Tulajdonképpen a válasz nagyon egyszerű, szinte minden trambulin ami hálóval rendelkezik, abból kvázi létezik külső és belső hálós változat is. Persze ez nem azt jelenti, hogy adot márkán belül szabadon választhatjuk, hogy mi melyiket szeretnénk. Általában vannak kerek szabadon álló trambulinok, négyzet alakú, föld feletti és földbe sülyesztett modellek. Ezek, ha kaptak hálót, márpedig nagy valószínűséggel kaptak, akkor létezhet belőlük, külső és belső hálós kivitel, annak függvényében, hogy az adott gyártó, milyen kérés szerint rendelte meg.

Érdemes belső hálós trambulint választanom?

Ahogy korábban is írtam, óriási különbség nincs a két kivitel között, talán egy picivel biztonságosabbnak mondhatjuk a belső hálós rendszert, de ha a külső hálós modell rendeltetésszerűen van használva, akkor ott sincs balesetveszély, illetve ha a belső modell, nem rendeltetésszerűen van használva, akkor ott is lehet balesetveszély.
A különbség tényleg csak annyi a formai dizájnt leszámítva, hogy a belső hálóval rendelkező eszközök hálójának az alja le van szűkítve, vagy másképp van rögzítve, ezáltal a rugovédő rész, nem kerül be az ugrózónába, így kisebb az esélye, hogy arra ráugorjunk, és esetlegesen ott kicsússzon a lábunk, ami valóban okozhat balesetveszélyt! De és ezt fontos leszögezni a külső hálós eszközök védelme érdekében, hogy ha rendeltetésszerűen van használva, akkor nem fordul elő ilyen baleset! Egy időben egy ember használja, és az ugrásunk kindulása mindig az ugrószőnyeg közepén legyen! Ez esetben nagyon minimális esély van a sérülésre! Természetesen a megfelelő teherbírás betartása mellett!

Bízom benne, hogy hasznos volt a kis beveztő leírásunk a fentiekben. Amennyiben még mindig bizonytalan, mit válkasszon, keressen fel bennünket, és nagyon szívesen segítünk kiválasztani a megfelelő modellt!