Háttámlás szobabicikli

A háttámlás szobabicikli egy közkedvelt kényelmes rehabilitációra is alkalmas szobakerékpár. Edzen kényelmesen ezekkel a kardió berendezésekkel. Ezek az eszközök nem csak a kényelmet segítik elő, de több sérülés, vagy probléma esetén is használhatóak, sőt ajánlott használni ezeket. Általában a túlsúllyal küzdőknek, a derék, csípő, vagy gerinc problémás felhasználóknak szoktak javasolni háttámlás szobabiciklit. Itt a súly, és a terhelés másképp hat a szervezetre, mint egy ülő kerékpár esetében, ezért kíméletesebb az edzés kivitelezése. Továbbá általában alacsoiny beszállási szinttel rendelkeznek, ezért a mozgásban korlátozott személyek is könnyebben használhatják, akár rehabilitációra, akár az izmok erősítésére.

Szűrők mutatása

Mind a(z) 12 találat megjelenítve

Mind a(z) 12 találat megjelenítve

A háttámlás szobabicikli nagyszerű, alacsony ülés pozíciójú kardiogépek, melyek több támogatást és kényelmet nyújtanak a felhasználóknak, szemben a normál kivitelű szobabicikli -vel. A fekvőkerékpár kiváló választás azoknak, akik egy könnyen használható kardiógépet keresnek hosszú és kényelmes edzésekhez. Általában ezek az eszközök nagy háttámlával és széles komfortüléssel rendelkeznek, így a háttámlás szobakerékpár enyhíti a hát táji kényelmetlenséget és az ízületi nyomásokat. A rehabilitációs kerékpár fekvő jellege azt jelenti, hogy megizzadhat anélkül, hogy kockáztatná a sérülést vagy a megerőltetést, így ezek a gépek tökéletesek a fizikai rehabilitáción áteső emberek számára. A fekvőkerékpárok népszerűek az idősek, a kezdők és a korlátozott fitneszképességűek körében is. A veterán kerékpárosok számára a háttámlás szobakerékpár nagyszerű alternatíva lehet, miután abbahagyták az országúti tekerést.

A háttámlás szobabicikli az alsó test főbb izomcsoportjainak edzésére összpontosítanak, beleértve a quadriceps (négyfejű izom), a vádlit, a fenéket, a hátsó combizmokat és még az alsó hasizmokat is. A fekvőkerékpárok számos fitneszelőnnyel járnak a kalóriák elégetésével, a mobilitás javításával, az izomtömeg növelésével és a szív- és érrendszeri egészség javításával. A fekvőkerékpárok akár ugyanannyi kalóriát is elégethetnek, mint az egyenértékű ülő szobakerékpárjuk, miközben további háttámaszt kínálnak a felhasználóknak.

A szélesebb üléssel és háttámlával a fekvőkerékpár nagyobb támogatást és kényelmet biztosít a felhasználóknak, így hosszabb edzésre ösztönöz. A kínálatunkban kapható márkák termékeit a megfelelő ergonómiát szem előtt tartva tervezték, hogy csökkentsék a derékfájást és elősegítsék a helyes testtartást. Egyes ülések átlátszó hálós háttámlával rendelkeznek, amely kiváló szellőzést nyújtanak a kemény edzések során. Míg más modellek vastagabb kontúrú háttámlával és a testhez simuló üléssel rendelkeznek, megfelelő deréktámaszt biztosítva ott, ahol a leginkább szüksége van rá. A legtöbb modell kiválóan állítható ülésekkel rendelkezik, így a háttámlás szobabicikli, bármilyen méretű felhasználó számára alkalmas. Szinte az összes modellen az üléstávolság állítható a helyes és biztonságos edzési pozíció érdekében. A felsőbb kategóriás modellek gyorskioldó karral rendelkeznek, amely lehetővé teszi a gyors beállítások elvégzését tekerés közben.

Ezekenél a modelleknél az ülések mellett általában két kapszkodó található, mely a normál szobakerékpár kormányát helyettesíti. Ezen a kezek a megfelelő pozícióban helyezkednek el, így kényelmesen használhatjuk edzés közben. Sok modell esetében a vezérlést ezekről a kapaszkodó karokról is megtudjuk ejteni. Sőt a legtöbb modellene még beépített markolatérzékelős pulzusmérő is található. Ennek a segítségével nyomon követheti edzés közben a pulzusát. Itt megjegyezném, hogy ez csak egy viszionyított érték, mely nem pontos! Javasolt pontos pulzusméréshez mellkasi öves pulzusmérőt, mely sok modellel kompatibilis, vagy komolyabb pulzusmérő órát viselni.

Mint minden edzés előtt és befejezése után érdemes bemelegítést, és levezetést végezni, ez nem más a háttámlás szobabicikli használatánál sem!