Merevfalú medencék

A merev, vagy kemény oldalfalú föld feletti úszómedence merev anyagokból (pl. acél, alumínium vagy gyanta) készül és masszív szerkezettel rendelkezik. Ezek a medencék falai rendkívül nagy teherbírású acélból vagy gyanta anyagból készülnek. Ezek a medencék az udvarok népszerű kiegészítői, különféle méretű és formájúak lehetnek (pl. ovális és kerek). Ezeket a medencéket sok esetben már föld alatti vagy félig föld alatti és föld feletti telepítésekhez is szokták ajánlani.

Szűrők mutatása

Mind a(z) 2 találat megjelenítve

 • Bestway Dinoszaurusz medence 244 X 46 cm

  Rendelésre
  Bestway Dinoszaurusz medence 244 X 46 cm leírása A Bestway Dinoszaurusz medence egy 244x46cm méretű gyermek medence. Kellemes időtöltést biztosít gyermekeink számára. Gyorsan és egyszerűen telepíthető, hiszen könnyű súlya miatt bárhova hordozhatjuk, egyszerűen felállíthatjuk. A medencét nem kell fújni, egyszerűen csak töltse fel vízzel, és már használhatja is. A medence test védelme érdekében, ajánlatos leteríteni […]
  12.900 Ft Előrendelés leadása
 • Bestway Hydrium merevfalú medence 460x120cm

  Rendelésre Ingyenes szállítás Videó
  Bestway Hydrium merevfalú medence 460x120cm 0,3mm-es acél fallal és UV álló medence béléssel. Videó!
  465.900 Ft Előrendelés leadása

Mind a(z) 2 találat megjelenítve

Mit érdemes tudni a merevfalú medencékről?

A föld feletti merevfalú úszómedence fala gyakran horganyzott acélból, erősített alumíniumból, vagy gyanta alapú anyagból készül. Várhatóan több mint tízezer liter vizet tud befogadni, ezért fontos, hogy megbízható, és erős anyagokból készüljön. A horganyzott acél hullámos és vinillal vagy más anyaggal borított. Minél több réteg van az acélon, annál tartósabb.

Mi a szerepe a keretnek?

A keret rögzíti a falat és megerősíti a medencét. Figyeljen rá, hogy ezt a rendszert tökéletesen építse meg. A medence méretétől függően akár 18000 litert is tartani fog! Ennek pedig általában 18 Tonna súlya van, természetesen ez eloszlik, és nem egy pontion nehezedik a medence testre!

Felső sínek

A felső sínek a medence felső szélét adják meg. A sínek összekötik az egyes oszlopokat, és tartósabbá teszik a testet.

Függő

A horog a fal és a felső sínek között halad át. Ezt hívják „bélés beakasztásának”. Helyén tartja a medence bélést és a falat.

Oszlopok

Az oszlopok a felső és a keret tartóoszlopai, melyek a szerkezet formáját, és tartosságát adják meg.

Vinyl burkolat

A vinil bélés fedi a medence belsejét. A bélés kifejezetten az Ön medencéjéhez igazodik, tehát máshova nem használható!

Merevfalú medencék tisztán tartása

Fontos tudni, hogy az állandó tiszta víz eléréséhez, több kiegészítőre is szüksége lehet, melyek lehetnek fölöző rendszerek, homokszűrő, lábmosó, vegyszerek, hőmérő, PH szint mérő, háló a takarításhoz, takaró ponyva… és hasonló eszközök. Amennyiben komolyan gondolja a medence tartást, úgy érdemes ezeket az eszközöket beszerezni, hiszen hasznos társai lesznek a tiszta víz folyamatos fenntartásában! Természetesen, ha a medencéhez kapott komplett készletet, akkor nem biztos, hogy ezekre külön is szüksége lesz! Sok esetben egy gyengébb papír szűrős berendezést adnak a medencékhez, ezt érdemes olykor lecserélni egy tartósabb homokszűrőre.

Egy fölöző rendszer például hasznos lehet, ha szeretné eltüntetni a vízfelületre esett falevelek, bogarak sokaságát! Ez egy homokszűrővel kiegészítve tökéletes kombó a tisztán tartáshoz, ehhez egy megfelelő kémiai víz beállítás kell (PH, Klór, Algamentesítő) és akár egész szezonban tiszta vízben tud lubickolni.
Megjegyzem, hogy a kémia adalékanyagokat folyamatosan ellenőrizni kell és pótolni, ha a víz megkívánja!

Merev falú medence összeszerelése

Az alábbi linken bemutatjuk, hogyan lehet összeszerelni egy merevfalú medencét. A szereléshez kb 2 órára lesz szüksége a talajrendezést leszámítva.

Mindig sík és tiszta felületen dolgozzon! Kattintson az alábbi linkre és szerelje össze saját medencéjét!

Merevfalú medence összeszerelése videóval

Amennyiben nem biztos, hogy milyen fémvázas medencét vásároljon, keresse fel bizalommal ügyfélszolgálatunkat, és munkatársaink kézséggel segítenek!