Trambulin vásárlási tanácsok

Manapság a kültéri trambulinok rendkívül népszerűek nem csak a kisgyermekes családok körében, de a fogyni vágyók körében is. Te is trambulint szeretnél a családi házad kertjébe? Ebben a blogcikkünkben most arról olvashatsz, hogy mire ügyelj trambulin vásárlás előtt?


Miért olyan népszerű a trambulin?
A gyerekek imádnak ugrálni, energiájukat levezetni ezeken az ugrálókon, amely eszköz ma már megtalálható szinte minden többgyermekes család kertjében.

A trambulint azonban nem csak gyerekjátékként ismerhetjük, hiszen a fogyni vágyó szülők, felnőttek is előszeretettel használják fogyási céljaik elérése érdekében.

A trambulinon való ugrálás egy olyan intenzív mozgásforma, amely ízületkímélő hatással bír és akár több száz kalóriát is elégethetünk óránként.

Trambulin választás lépésről-lépésre
Elsősorban arra figyelj, hogy jó minőségű trambulint vásárolj, mivel a rosszul megválasztott, silány anyagból készült ugráló akár balesetveszélyes is lehet.

Fontos szempont az is, hogy legyél tisztában azzal, mekkora hely áll rendelkezésedre a trambulin elhelyezésére. A megvásárolt trambulint csak stabil, teljesen egyenes talajra helyezd, és a trambulin mellett minden oldalról nézve legalább 0,5 – 1 m-es távolság legyen a különböző tárgyaktól, vagy kerti növényektől.

Ha fűre helyezed ki a trambulint, akkor érdemes alkalmanként egy pár centit oldalra mozgatni, hogy ne csak egy helyen kopjon a fű a trambulin lábai alatt. Komolyan figyelj oda arra is, hogy a lábak ne billegjenek, ne süllyedjenek meg a talajon.

Mi kell a biztonságos trambulinozáshoz?
A rendeltetés-szerűen használt trambulinozás egy tökéletesen biztonságos mozgásforma nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek számára is.

Azonban annak érdekében, hogy az apróbb baleseteket elkerüljétek, van néhány dolog, amelyeket érdemes betartanotok:

  • a trambulin megfelelő elhelyezése,
  • a trambulin védőháló felszerelésére,
  • végül, pedig a trambulin időszakos karbantartása, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy felállításkor érdemes ellenőrizni a trambulin épségét.

Ne spórolj a trambulin vásárlásakor, hiszen a silány minőségű termék később drágább is lehet, mivel az alkatrészeit folyamatosan cserélni kell. Nézd meg webáruházunk trambulin választékát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük