Mit kell tudni az otthoni kalória égetésről?

Előző blogcikkünkből megtudhattad, hogy milyen sportfelszerelések kaphatók a webáruházunkban. Most pedig a kalóriaégetésről tudhatsz meg többet. Az interneten böngészve te is megtapasztalhatod, hogy a fogyásról, illetve az egészséges életmódhoz szükséges kalóriaegyensúly témájáról már rengetegen írtak.
Mai blogcikkünkben a kalóriaégetésről olvashatsz, vagyis arról, hogy hogyan is jut energiához a szervezeted, mihez mennyi energiára van szüksége a szervezetednek, illetve hogyan lehet ezt mérni.
Már az elején szeretnénk azt leszögezni, hogy gyakorlatilag bármilyen aktív tevékenységgel tudod növelni az elégetett kalóriák számát. Nem kell bedőlnöd annak a marketingfogásnak, hogy „ezzel vagy azzal a mozgással nem tudsz fogyni”, hiszen mindegy mit csinálsz, az elégetett kalóriák száma nő – ami által kalóriadeficit érhető el.
Az már más kérdés, hogy hogy ezt a deficitet miként hasznosítod. Ez már csak tőled függ!

Hogyan működik az emberi szervezet?

Az emberi szervezetet nagyon leegyszerűsítve egy vegyes tüzelésű kályhához lehetne hasonlítani, amely többféle energiaforrásból dolgozik. Hogy éppen melyik forráshoz nyúl, az csak attól függ, hogy mennyire csavarod fel a fűtést.
Ha például gondolunk a futásra, akkor futás előtt és futás után érdemes odafigyelned a három fő makrotápanyag bevitelére, amelyek a szénhidrát, a fehérje és a zsír. Ezeknek a makrotápanyagoknak a megfelelő arányaira, illetve bevitelének időzítésére kell koncentrálnod.

Horizon Fitness Paragon X futópad 3 év garanciával

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy mindegy mit tüzelsz el, a folyamat legvége az a bizonyos kalóriaégetés lesz.
Hogyan mérheted az elégetett kalóriákat?
A sportban az az alapvető kérdés, hogy egy bizonyos mozgás mennyi kalóriát éget el, azonban ez rengeteg mindentől függ. Például függ a sportoló nemétől, életkorától, testmagasságától, súlyától. Ha téged érdekel a kalóriszámítás, akkor látogass el ide: orvosilexikon.hu
Az otthoni futás közben elégetett kalóriák nyomonkövetésére választhatod a Christopeit CS 1000 walking padot, amely egy hatékony és ízületkímélő sporteszköz az egész család számára.

Christopeit CS 1000 walking pad 2 év garanciával

LCD kijelzőjén olyan adatokat láthatsz, mint az idő, a távolság, a sebesség, valamint a kalória. Ez a praktikus futópad összecsukható és rendelkezik egy távirányítóval is, melyet egyszerűen csak a karodra erősíthetsz.

Ha még nem ismered a futópad választékunkat, akkor válogass kedvedre termékkínálatunkban!

Kapcsolódó termékek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük