Fehérje
A fehérjék aminosavakból épülnek fel, és a szervezetben a fehérjeszintézis során képződnek. Aminosavak láncolódásával hoznak létre peptideket, amelyekből végül kialakulnak a fehérjemolekulák. Több forrása is van mint pl: állati eredetű élelmiszerek, mint a hús, tojás és tejtermékek, kiváló fehérjeforrások, illetve növényi források közé tartoznak a hüvelyesek (bab, lencse), gabonafélék (rizs, búza), diófélék és magvak. Az egyén fehérjeigénye változó lehet, attól függően, hogy aktív életmódot folytat-e, sportol-e, vagy éppen regenerálódásra van szüksége.
Az ajánlott napi fehérjebeviteli mennyiség általában testsúlytól és tevékenységi szinttől függ. Nagy és széles fehérje kínálattal várunk, rengeteg ízvilágban. Itt biztosan megtalálod amire szükséged lehet!
17–25 termék, összesen 25 dbSorted by price: low to high
-
Beef Protein 1816g
RendelésreA BioTech USA Beef Protein 1816g egy tejmentes fehérje italpor édesítőszerekkel. -
Scitec 100% Casein Complex 2350g belga csokoládé
RendelésreScitec Casein Complex: lassú felszívódású micelláris fehérje, éjszakai regenerációhoz, hozzáadott glutaminnal és enzimekkel. -
Biotech Usa 100% Pure Whey tejsavó fehérjepor 2270gr
RendelésreA Biotech Usa 100% Pure Whey tejsavó fehérjepor 2270gr egy Tejsavófehérje-komplex bromelain enzimmel, aminosavakkal, pálmaolaj-mentesen, édesítőszerrel. -
Scitec Myomax Hardcore 2800g csokoládé
RendelésreScitec Nutrition MyoMax Hardcore 2800g egy micelláris kazein- és tejsavófehérje koncentrátummal, 4-féle szénhidrátforrással, hozzáadott aminosavakkal, köztük BCAA-val, taurinnal és béta-alaninnal, nitrogén-monoxid prekurzor L-argininnel, creapure® kreatin-monohidráttal, növényi kivonatokkal és enzimekkel és hozzáadott vitaminokkal és ásványi anyagokkal. -
BioTech Usa Hydro Whey Zero 1816g
RendelésreA BioTech Usa Hydro Whey Zero 1816g egy tejsavófehérje komplexet tartalmazó italpor, hozzáadott aminosavakkal, édesítőszerrel, glutén-, cukor- és zsírmentesen. -
Biotech Usa Iso Whey Zero prémium fehérje
RendelésrePrémium tejsavófehérje izolátum italpor, csökkentett laktóztartalommal, cukor és gluténmentesen, hozzáadott BCAA és glutamin aminosavakkal, cukrokkal és édesítőszerrel. -
Scitec 100% Casein Complex 5000g belga csokoládé
RendelésreScitec Nutrition 100% Casein Complex 5000g egy micelláris kazein koncentrátumot és kalcium-kazeinátot is tartalmazó fehérje készítmény 100%-ban kazein fehérjéből. -
Bio Tech Usa Beef Protein 30 g
ElfogyottA Bio Tech Usa Beef Protein 30 g egy tejmentes fehérje italpor édesítőszerekkel. -
BioTech Usa Iso Whey Zero Black 2270 g
ElfogyottA BioTech Usa Iso Whey Zero Black tejsavófehérje - izolátum alapú italpor egy 90%-os fehérjetartalmú, ízesített tejsavófehérje-izolátum alapú italpor, hozzáadott kreatinnal, aminosavakkal és cink-keláttal és B3-vitaminnal.
17–25 termék, összesen 25 dbSorted by price: low to high
A fehérje aminosavakból áll. Az aminosav láncolatok hosszától függ, milyen gyorsan tudja lebontani, és megemészteni a szervezet. Tehát minél rövidebb egy aminosav lánc, annál gyorsabb a felszívódása, annál hamarabb épül az izomzatba.
A fehérjének számos forrása van, melyekből a fehérje porok és szeletek készülnek. A fehérje minőségét a biológiai érték (BV) segítségével mérjük. Ez a szám azt mutatja meg, hogy milyen százalékban tudja a szervezet megemészteni és hasznosítani az adott fehérjét, ha a tojásfehérjét 100-nak vesszük. Minél magasabb a biológiai értéke egy fehérjének, annál jobban és nagyobb mértékben hasznosítható a szervezet számára. A tejsavó proteineknek van a legmagasabb (BV 104) biológiai értékük.
A fehérjék egy szabályosan ismétlődő elemekből álló molekuláris gerinchez, az ún. peptidgerinchez kapcsolódó aminosavak láncolatából álló makromolekulák. Az aminosavak sorrendjét az N-terminálistól a C-terminális felé haladva aminosav-szekvenciának nevezzük.
A fehérjék fontos biológiai szerepét jellemzi, hogy minden sejtben lejátszódó folyamatban részt vesznek. Számos fehérje enzimaktivitást mutat, azaz valamilyen biokémiai folyamat katalizátoraként segítik elő a sejt életben maradását. Fehérjék rendelkezhetnek stabilizáló, szerkezeti funkcióval is: sejt alakjának kialakítása (aktin, mikrotubuláris sejtváz, intermedier filamentum), sejten belüli transzportfolyamatok lebonyolítása (dinein, kinezin, miozin) mozgatás (akto-miozin rendszer). Más fehérjék a sejt és környezete közötti információáramlás megvalósítása révén teszik lehetővé, hogy a sejt érzékelni tudja, és reagálni tudjon a külvilág ingereire.