Álló boxzsákok és célpontok

Az Álló boxzsákok és célpontok kategóriánk alatt olyan termékekkel találkozhat, melyek leginkább az ütési és rúgási technikáinkat tudják fejleszteni. Ezek a célpontok, lehetnek klasszikus homokkal, vagy vízzel megtöltött boksz zsák termékek, melyek ütésre és rugásra is használhatóak. Illetve lehetnek olyan célpontok (pl: gyorsító körte), melyek a gyorsításra, sebességünk edzésére szolgálhatnak, vagy ezekhez tartozó kiegészítő termékek.

Szűrők mutatása

Mind a(z) 3 találat megjelenítve

Mind a(z) 3 találat megjelenítve

Mire használható az álló bokzsák?

Először is nézzük meg, hogy mit jelent maga a terméknév, mi is az az álló boxzsák:

Álló bokzsákról akkor beszélünk, ha a bokzsáknak egy talpazata van, ami alkalmassá teszi azt a megfelelő kisúlyozás mellet, hogy használni lehessen a zsákot.
Ezeket a talpazatokat különféle módon is megtölthetjük, stabilizálhatjuk.
Alkalmasak lehetnek az alábbi anyagok:

  • víz
  • homok
  • sóder

Ezek az anyagok, mind nehezek, így alkalmasak lehetnek a megfelelő mennyiségben arra, hogy stabilizálják zsákunkat.
Célszerű mérlegelni, hogy hol használjuk majd a zsákot, és ha esetleg megsérülne a talpazat, akkor mi okoz kisebb kárt, ha a szobában kifolyik mondjuk 50 liter víz, vagy 50 liter homok?! Nem tudunk ilyen példáról, hogy ez megtörtént e már, de jobb felkészülni és előre gondolkodni.
Érdemes mindig elolvasni a gyártó leírását, hogy mit javasol a töltésre!
Hoztam egy mintát is, miszerint a Virtufit gyártó ezt javasolja a 170cm-es álló boxzsák termékéhez:

„Fontos, hogy csak száraz homokot használjunk, és biztosítsuk az alapot belső zsákkal. Ez lehet egy kész csomag homokkal, amiben még van a zsák, egy szemeteszsák laza homokkal vagy más kreatív megoldás. Ezzel meghosszabbítod boxzsákod élettartamát!”

Milyen anyagokból készülhetnek?

Maga a zsák anyaga, az több minden is lehet, általában ez valamiféle műanyag Poliuretán, vagy PVC szerű anyagból készül. Vannak előre kitötmött zsákok, vagy felfújt zsákok is. Egy átlagos vagy hagyományos boksz zsák általában ponyvából, vagy textil szerű anyagból készül.

Mi az a célpont?

A célpontok alatt azokat a termékeket értjük, amiknek edzés közben az a lényege, hogy eltaláljuk, lehetőleg pontosan. Ezek lehetnek olyan boksz termékek, mint a gyorsító körte, vagy akár az álló boksz zsák is. Ezek használatával tudjuk fejleszteni akár sebességünket, pontosságunkat, de még az erőnket is.

Nézzen körbe kínálatunkban, és ha valamit nem találna, vagy segítségre van szüksége, keresse bizalommal kollégáinkat, akik kézséggel fognak segíteni Önnek!