Boxzsákok

Ebben a kategóriában boxzsák kínálatunkkal találkozhatnak, ahol is különféle zsákokat mutatunk be. Találhatnak MMA zsákokat, álló zsákokat és célpontokat, gyerekeknek való boksz zsákokat, felkasztható zsákokat, és speciális gyakorlatokhoz használható különleges formával rendelkező zsákokat. Boxzsákjaink műbőr, bőr és ponyva (vynil) külsővel kerülnek forgalomba, a legtöbb esetben töltött kivitelben. A töltelék általában feldolgozott textil maradék, de egyes zsákokok homokkal is tölthetőek, ezeket a zsákokat töltelék nélkül szállítjuk. A zsákok lánccal vagy hevederes rögzítéssel rendelhetőek.

Szűrők mutatása

Mind a(z) 14 találat megjelenítve

Mind a(z) 14 találat megjelenítve

Mit kell tudni a boxzsákokról?

A boksz egy népszerű sport, melyet egyre többen űznek nem csak sportszerűen, de hobbi szerűen az otthonukban is. Rendkívűl jó stresszoldó és nagyon jó kardió edzés. Tisztességesen lehet vele kalóriákat gyilkolni, persze megfelelő mozgás mellett, nem elég hozzá a zsákot megvásárolni.

A zsákok általában ponyva szerű vinylből készülnek, és ezeket töltik fel különféle anyagokkal, ezt lentebb részletezzük egy kicsit. Természetesen vannak bőrből, vagy más textil anyagból készült zsákok is.
Ezeket a zsákokat különféle méretben tudjuk megvásárolni. A legelterjedtebb méretek az alábbiak:

  • 50×30-40cm – ezeket gyerek boxzsákoknak hívjuk
  • 80x40cm
  • 100x40cm
  • 120x40cm
  • 160x40cm
  • 180x40cm

Persze más méretben és vastagságban is előfordulhatnak.
Néha még keresnek zsákot súly alapján is, de ez egyre ritkább, mivel a gyártók, ma már nem e szerint kategorizálják a zsákokat, vélhetően a ruhaanyagos töltésnek kösznhetően (könnyebb súlya miatt).

Boxzsák kiválasztásának főbb szempontja:

Határozza meg, hogy mire szeretné használni a zsákot, ütésre vagy rugásra is! Ez nagyon fontos a méret miatt.

Találja ki a helyét, hogy hova tudja feltenni, mennyire tudja belógatni. Plafonra, vagy oldalfalra fogja felhelyezni? Oldalfal esetén a zsák kilengése korlátozott lehet, és a falhoz hozzá fog érni – itt számolhat némi sérüléssel, vagy elszineződéssel a falon és a zsákon egyaránt!

Miután ezeket kitalálta, már ki fogja tudni választani azt a méretű zsákot, amit kényelmesen belógatva tud majd ütni is és rúgni is.

Amennyiben ebben bizonytalan, keresse ügyfélszolgálatunkat, és szívesen segítünk!

Lehet túl nehéz egy boxzsák?

Sokszor kapjuk meg ezt a kérdést…

… ha kíváncsi arra, hogy milyen súlyú és méretű boxzsák a legmegfelelőbb az Ön számára, az általános szabály az, hogy a nehéz zsákok körülbelül a testsúly felét érik el. Egy 100 kilós ember egy 50 kilós boksz zsákot találhat használatra alkalmasnak. A legtöbb felnőtt számára a lógó zsákoknak legalább 35-40 kg-nak kell lenniük, hogy jó élményt nyújtsanak.

Szintén sokszor jön kérdésként, a

Mivel legyen töltve a boksz zsák?

Napjainkban a legelterjedtebb, a ruhadarabokkal, ronygokkal töltött zsákok. Ezek optimálisak a napi edzésekhez, nem tesznek kárt a kézfejben és a csuklóban sem, persze megfelelő bandázs és kesztyű használata elengedhetetlen.

Találkozhatunk homokkal töltött zsákokkal is, de ezeket kifejezetten már csak haladóknak ajánljuk, ugyanis ezek már komolyabb sérülést is okozhatnak egy rosszul bevitt ütésnél! Kezdőknek semmiképpen sem ajánlott!

Vannak töltetlen zsákok, ezekre általában ráírják a használati utasításra, hogy mivel ajánlják megtölteni, ezektől nem célszerű eltérni. Európában nem jellemző, inkább a keleti kultúrában, de van, hogy valamilyen szemes anyagokkal töltik fel, gondolok itt rizsre, kukoricára, vagy egyéb szemes anyagokra, fontos, hogy ne tudja kiszúrni a zsák oldalfalát!

Illetve találhatunk olyan zsákokat is, melyek levegővel vannak feltöltve. Ezek általában az álló bokzsákok, vagy babák, melyek technikai fejlesztésekre használatosak.

Amennyiben elveszne a kínálatban, vagy kérdése van, ne habozzon felkeresni bennünket!