Hogyan segíti a testsúlycsökkentés az egészségedet

Előző blogcikkünkben a 40 feletti hölgyeknek adtunk alakformáló tippeket. Ma pedig arról olvashatsz, hogyan segíti a testsúlycsökkentés az egészségedet.

Hidd le, ha leolvadnak a fölösleges kilók, tovább élhetsz!

Az elhízással foglalkozó szakemberek tanulmányaiból kiderül, hogy ha többletsúlyod van, akkor 3–10 évvel is megrövidülhet az életed, valamint a túlsúlyos ember betegen eltöltött éveinek száma, akár a 25 év is lehet.

Az olyan fogyókúrás módszerek, diéták, amelyek ígérgetnek, hogy egy-két hét alatt akár 5-10 kilótól is megszabadulhatsz, hatástalanok, illetve komoly egészségügyi kockázattal is járhatnak. A normál testsúlyvesztés a fölösleg nagyságától függően heti 0.5-1 kiló.

Az a legrosszabb az egészben, ha a várt eredmény elmarad, mivel kudarcélményt élsz át, sokkal nagyobb lesz az esélye annak, hogy visszatérsz a korábbi életmódodhoz. Ennek következtében a fölösleges kilók is újra felkúszhatnak!

Ha nem esztétikai, hanem egészségügyi okokból javasolt a fogyás, akkor elengedhetetlen, hogy a diétád és a fogyásod egyénre szabott legyen, hosszú távra tervezett és szakember felügyelete alatt történjen.

Ezzel elkerülheted, hogy ne szedd vissza azt, amit már leadtál, illetve ne ronts tovább az egészségeden, hiszen a túlsúllyal járó betegséged is súlyosbodhat, például magas vérnyomás.

Az legyen a célod, hogy a testsúlycsökkenés hosszú távú legyen, ezzel elkerülve a káros mellékhatásokat, mint például a jojóeffektus kialakulását.

Ezért is nagyon fontos, hogy személyre szabott információkat kapj a kiválasztott szakértőtől, aki rendszeres támogatással és motivációs edzésekkel segít elérni a fogyási céljaidat, valamint egészséged megőrzését.

Az elhízással foglalkozó tanulmányokból az is kiderül, hogy a fogyást követően a betegek általános életminősége jellemzően 95%-ban javul, ez pedig nagyrészt az egészségi állapot javulásának köszönhető.

Mi várható az elhízás kezelésétől?

Ha legalább 10%-os testsúlycsökkenést érsz el az elhízásod kezelése során, akkor például:

  • 10-20 Hg/mm-rel csökken a vérnyomásod,
  • 10-15%-kal csökken a koleszterinszinted,
  • 30%-kal csökken a triglicerid szinted,
  • 50%-kal csökken a vércukorszinted,
  • valamint 40%-kal kevesebb elhízásfüggő daganat alakulhat ki a szervezetedben.

Szeretnél tenni az elhízás ellen és otthoni körülmények között leadni a fölösleges kilókat? Ha a válaszod igen, akkor válogass fitnesz eszközeink közül!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük