Negyven fölötti nőként így hozhatod magad formába

Bizony egy nőnek rengeteg dolga van, és ilyen körülmények között az edzés bizony luxusnak számít. Legyen a mozgás mégis a mindennapjaid része, hiszen az egészséged múlhat rajta.
Ebben a blogcikkünkben most kapsz néhány hasznos tippet ahhoz, hogyan lehetsz fitt 40 felett is.

Ha éppen nincs semmi extra, akkor is kapjon helyet a rendszeres testmozgás a hétköznapjaidban. Csodákra képes például egy félórás, határozott tempójú séta a hét öt napján.

Természetesen az intenzívebb mozgás is hasznos lehet, amihez elég csak heti 75 perc. Ha ezt lebontod a hét 5 napjára, mindössze 15 perc naponta.
Az orvosok is úgy vélekednek, hogy „Ha a mozgást tablettaként lehetne bevenni, akkor csodaszernek tartanák az emberek, annyira sok kedvező egészségügyi hatása van” – és ebben maximálisan igazuk van.

Hogyan szolgálja a mozgás az egészségedet?

  • segít elérni az ideális testsúlyt, ezáltal csökken a „rossz” koleszterin szinted,
  • kedvezően hat a vérnyomásodra, a vércukorszintedre,
  • mérsékeli a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát,
  • javítja a közérzeted,
  • segíti a mentális egészséged megőrzését, amihez hozzájön még a jobb alvás is.

Van még egy fontos tudnivaló, amire szeretnénk felhívni a figyelmedet. Megfigyelték, hogy a férfiakkal összehasonlítva a hölgyek hajlamosabbak a csontritkulásra. Ezért az 50 feletti nők közül háromból egy emiatt szenved el csonttörést.

Nem szabad azonban a mozgást hanyagolni az oszteoporózissal élő nők esetében sem, hiszen ez az állapot jelentősen javítható a rendszeres erősítő gyakorlatokkal.

Negyven fölötti mozgásformák

Amellett, hogy olyan mozgásformát választasz, amit eleve szeretsz is a trükk valójában nagyon egyszerű: a rendszeresség.

Teremtsd meg magadnak az „énidődet”, írd fel az mozgás időpontját a naptáradba, ami lehet például futás, kocogás, tánc, úszás, kirándulás a családdal, vagy akár séta a kutyáddal.

Ha unalmas a rendszeres mozgásforma és már semmi sem motivál, akkor érdemes időnként változtatni.

Ilyenkor jó ötlet lehet, ha új elemekkel bővíted az edzéseket, növeled az edzések intenzitását, vagy újabb otthoni edzőgépeket próbálsz ki!

Múltheti cikkünket olvasd el itt: legjobb zsírégető edzés túlsúllyal küszködőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük