Milyen hasgyakorlatok ajánlottak túlsúlyosoknak

Még jelentős túlsúly esetén is vannak olyan tornagyakorlatok, amikkel alaposan meg lehet dolgoztatni a törzsizmot, köztük a hasizmot. Ezeket a hasgyakorlatokat a nagy túlsúllyal bíró emberek is elvégezhetik, valamint kezdőknek is ajánljuk.

Mivel a hasizom csak vékony zsírréteg esetén látszódik, ezért tányérodon főleg lassan felszívódó szénhidrátok, teljes kiőrlésű gabonák, zöldségek és egyéb alacsony glikémiás indexű táplálékok legyenek.

Nagy túlsúllyal, tehát legalább 15-20 kilós súlytöbblettel úgy érezheted, hogy nem bírsz megmozdulni, nemhogy még edzés gyakorlatokat végezz. Ne így állj neki!

A szakemberek szerint már napi 20-30 perc séta segítheti az alakformálást, illetve, ha kiiktatod az ízületi fájdalmakat okozó gyakorlatokat, akkor a rendszeres mozgás beiktatásával egészségesebb is leszel.

Ha legalább 2-3 alkalommal egy héten még hasizomgyakorlatokat is végzel, akkor garantáltan beindul a fogyás.

Nagy túlsúllyal is végezhető hasgyakorlatok kezdőknek, melyeket könnyű elvégezni és álomszépen formálnak!

Hasprés

Úgy végezd a hasprést, hogy feküdj a hátadra, majd emeld fel 45 fokos szögben a kinyújtott lábaidat. Előrenyújtott karokkal, mintha csak próbálnád megérinteni a lábfejeidet, végezz 1 percig gyors ütemű hasprést.

Váltott lábas térdemelés

A váltott lábas térdemeléssel végzett hasprés az oldalsó hasizmaidat dolgoztatja meg. A felemelt térded felé fordítsd enyhén a törzsedet, mégpedig úgy, hogy a hátadnak csak a felső egyharmada emelkedjen el a talajtól. Egy percen keresztül végezd a gyakorlatokat ütemesen és dinamikusan.

Egyenes hasizmok edzése

Ez a hasizomgyakorlat az egyenes hasizmokat dolgoztatja meg. A talpaidat helyezd a talajra, és nagyjából 45 fokos szöget zárjanak be a lábaid, majd egyenes háttal ülve végezz 45-50 lassú felülést.

A légzésedre is figyelj a gyakorlat alatt: felüléskor fújd ki, hátradőléskor pedig szívd be a levegőt. Ha nehéz a gyakorlat, akkor ne ülj fel teljesen, csak a hátad felső harmadát emeld meg.

A gyakorlatok előtt ne felejts el bemelegíteni, ahogy a végéről se maradjon el a nyújtás.

Reméljük tudtunk hasznos tippeket adni a hasizmaid megmozgatásához! Ha még nem láttad választékunkat, akkor válogass fitness és torna eszközeink közül!

Előző írásunkat olvasd el itt: Mikor hogyan és mennyit edzhetsz szülés után?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük