Így adhatsz le 8-10 kilót tavaszig

Előző blogcikkünkből megtudhattad, hogyan segíti a grapefruit a súlycsökkenést. Ma pedig mutatunk egy olyan edzéstervet, amely segítheti a kívánt alak elérését tavaszra.
Nem lehetetlen küldetés tavaszig leadni 8-10 kilót. Ehhez csak megfelelő motiváltság, egy hatékony edzésterv, fokozatosság és persze megfelelő étrend szükséges.

Még csak néhány nap telte el a 2022-es évből, és ahogy a mondás is tartja: új év, új én. Mivel a szilveszter a fogadalmak ideje, ekkor sokan megfogadják, hogy idén sikerül elérniük az álomalakot.

Hogyan lehetséges ez?

Főleg a karácsonyi habzsi-dőzsit követően nem titkolt vágya sok embernek, hogy legalább tavaszra megszabaduljanak a felrakódott pluszkilóktól, annak érdekében, hogy jobban álljon rajtuk a lengébb ruha. Ha szeretnél fogyni, azzal nem csak a közérzeted javulhat, hanem az egészségi állapotod is.
Az elején az a legfontosabb lépés, hogy meghatározd az elérhető céljaidat. Ezt egy példával szemléltetve, ha most vágsz bele a fogyókúrába, akkor ez legyen a kitűzött célod: ” április közepére 10 kilóval könnyebb leszek! ”

Hatékony edzésterv fogyáshoz

A fogyás a helyes étkezésen alapul. Sokféle diétás étrend létezik és vannak zsírégető magocskák is, amelyek sokáig eltelítenek és segítik a fogyást.

A fogyáshoz a testmozgás is szorosan kapcsolódik. Egyrészt növeli az elégetett kalóriák számát, másrészt felpörgeti az anyagcserédet.

Ne feledkezz meg a legalább 5-10 perces bemelegítésről az edzések előtt, mivel ezzel elkerülheted a húzódásokat, sérüléseket. Ugyancsak nagyon fontos az edzés utáni nyújtás is. Ahogyan a bevezetőben is említettük, mindig koncentrálj a fokozatosság elvére és ne végezz el az alábbi listából olyan gyakorlatokat, amelyek fájdalmat okozhatnak.

Hétfő: felsőtestedzés 30 percben, fekvőtámasz vagy súlyzós gyakorlatok.
Kedd: alsótestedzés 30 percben, végezhetsz kitöréses gyakorlatokat, guggolást, lábemelést hátrafelé.
Szerda: Intervallum, vagy más néven HIIT-edzés 20 percben.
Csütörtök: 1 órás jóga, könnyed kerékpározás, vagy úszás.
Péntek: Végezz 1 órás teljes testedzést fekvőtámasszal, alkartámaszos plank gyakorlatokkal, guggolásokkal.
Szombat: biciklizés, vagy futás ameddig még élvezed.
Vasárnap: tarts pihenőnapot.

Jobban kedveled az otthoni edzést, mint konditerembe járni? Akkor válassz kondigépet otthonra webáruházunkból!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük