Fehérje

A fehérjék aminosavakból épülnek fel, és a szervezetben a fehérjeszintézis során képződnek. Aminosavak láncolódásával hoznak létre peptideket, amelyekből végül kialakulnak a fehérjemolekulák. Több forrása is van mint pl: állati eredetű élelmiszerek, mint a hús, tojás és tejtermékek, kiváló fehérjeforrások, illetve növényi források közé tartoznak a hüvelyesek (bab, lencse), gabonafélék (rizs, búza), diófélék és magvak. Az egyén fehérjeigénye változó lehet, attól függően, hogy aktív életmódot folytat-e, sportol-e, vagy éppen regenerálódásra van szüksége.
Az ajánlott napi fehérjebeviteli mennyiség általában testsúlytól és tevékenységi szinttől függ. Nagy és széles fehérje kínálattal várunk, rengeteg ízvilágban. Itt biztosan megtalálod amire szükséged lehet!

Szűrők mutatása

17–23 termék, összesen 23 db

  • Scitec Myomax Hardcore 2800g

    Rendelésre
    Scitec Nutrition MyoMax Hardcore 2800g egy micelláris kazein- és tejsavófehérje koncentrátummal, 4-féle szénhidrátforrással, hozzáadott aminosavakkal, köztük BCAA-val, taurinnal és béta-alaninnal, nitrogén-monoxid prekurzor L-argininnel, creapure® kreatin-monohidráttal, növényi kivonatokkal és enzimekkel és hozzáadott vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
    23.990 Ft Előrendelés leadása
  • Scitec 100% Whey Protein 2350g kekszkrém

    Rendelésre
    A 100% Whey Protein Professional tejsavó alapú fehérje készítmény, melyet kiegészítettünk plusz aminosavakkal és növényi enzimekkel. A termék gluténmentesa, alacsony cukortartalmúb, pálmaolajmentesc és mindezek mellett széles kiszerelés és íz választékkal rendelkezik. Ez utóbbi között megtalálhatók a klasszikusnak számító csokoládé, vanília ízek is, de találkozhatunk citromos sajttortával, sós karamellával vagy akár igazi kávéval készült jegeskávés ízesítéssel is.
    24.990 Ft Előrendelés leadása
  • Scitec 100% Whey Protein Professional 2350g fehércsokoládé

    Rendelésre
    A 100% Whey Protein Professional tejsavó alapú fehérje készítmény, melyet kiegészítettünk plusz aminosavakkal és növényi enzimekkel. A termék gluténmentesa, alacsony cukortartalmúb, pálmaolajmentesc és mindezek mellett széles kiszerelés és íz választékkal rendelkezik. Ez utóbbi között megtalálhatók a klasszikusnak számító csokoládé, vanília ízek is, de találkozhatunk citromos sajttortával, sós karamellával vagy akár igazi kávéval készült jegeskávés ízesítéssel is.
    24.990 Ft Előrendelés leadása
  • BioTech Usa Hydro Whey Zero 1816g

    Rendelésre
    A BioTech Usa Hydro Whey Zero 1816g egy tejsavófehérje komplexet tartalmazó italpor, hozzáadott aminosavakkal, édesítőszerrel, glutén-, cukor- és zsírmentesen.
    26.990 Ft Előrendelés leadása
  • Biotech Usa Iso Whey Zero lactose free 2270g

    Rendelésre
    A lehető legtisztább tejsavófehérje-izolátum, mely laktóz és gluténmentes...
    29.990 Ft Előrendelés leadása
  • BioTech Usa Iso Whey Zero Black 2270 g

    Rendelésre
    A BioTech Usa Iso Whey Zero Black tejsavófehérje - izolátum alapú italpor egy 90%-os fehérjetartalmú, ízesített tejsavófehérje-izolátum alapú italpor, hozzáadott kreatinnal, aminosavakkal és cink-keláttal és B3-vitaminnal.
    31.990 Ft Előrendelés leadása
  • Scitec 100% Casein Complex 5000g

    Rendelésre
    Scitec Nutrition 100% Casein Complex 5000g egy micelláris kazein koncentrátumot és kalcium-kazeinátot is tartalmazó fehérje készítmény 100%-ban kazein fehérjéből.
    41.990 Ft Előrendelés leadása

17–23 termék, összesen 23 db

A fehérje aminosavakból áll. Az aminosav láncolatok hosszától függ, milyen gyorsan tudja lebontani, és megemészteni a szervezet. Tehát minél rövidebb egy aminosav lánc, annál gyorsabb a felszívódása, annál hamarabb épül az izomzatba.

A fehérjének számos forrása van, melyekből a fehérje porok és szeletek készülnek. A fehérje minőségét a biológiai érték (BV) segítségével mérjük. Ez a szám azt mutatja meg, hogy milyen százalékban tudja a szervezet megemészteni és hasznosítani az adott fehérjét, ha a tojásfehérjét 100-nak vesszük. Minél magasabb a biológiai értéke egy fehérjének, annál jobban és nagyobb mértékben hasznosítható a szervezet számára. A tejsavó proteineknek van a legmagasabb (BV 104) biológiai értékük.

A fehérjék egy szabályosan ismétlődő elemekből álló molekuláris gerinchez, az ún. peptidgerinchez kapcsolódó aminosavak láncolatából álló makromolekulák. Az aminosavak sorrendjét az N-terminálistól a C-terminális felé haladva aminosav-szekvenciának nevezzük.

A fehérjék fontos biológiai szerepét jellemzi, hogy minden sejtben lejátszódó folyamatban részt vesznek. Számos fehérje enzimaktivitást mutat, azaz valamilyen biokémiai folyamat katalizátoraként segítik elő a sejt életben maradását. Fehérjék rendelkezhetnek stabilizáló, szerkezeti funkcióval is: sejt alakjának kialakítása (aktin, mikrotubuláris sejtváz, intermedier filamentum), sejten belüli transzportfolyamatok lebonyolítása (dinein, kinezin, miozin) mozgatás (akto-miozin rendszer). Más fehérjék a sejt és környezete közötti információáramlás megvalósítása révén teszik lehetővé, hogy a sejt érzékelni tudja, és reagálni tudjon a külvilág ingereire.